Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μια χαρά κόψανε μισθούς & συντάξεις από εμάς, αλλά για τα δικά τους παιδιά...


Ενδιαφέρουσες προτεραιότητες στην άσκηση των καθηκόντων του φαίνεται ότι έχει ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

Τη στιγμή που ο κ. Σαχινίδης, ο μόνος αμετακίνητος στο υπουργείο Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2009, υλοποιούσε με συνέπεια τα «χαράτσια» σε βάρος του ελληνικού λαού, εξανεμίζοντας και τα τελευταία ευρώ του φορολογούμενου πολίτη, επιχορηγούσε με μισό εκατομμύριο ευρώ την παιδική κατασκήνωση των υπαλλήλων του υπουργείου του!
Το κονδύλι αυτό εντάσσεται στα συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε ο ίδιος τα τελευταία δύο χρόνια στην Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου του για πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδρομές!

Ειδικότερα, στις 7 Μαρτίου ο κ. Σαχινίδης εγκρίνει το ποσό των 500.000 ευρώ «για την παιδική κατασκήνωση των υπαλλήλων του Υπ. Οικονομικών και την έκδοση ισόποσου χρηματικού εντάλματος». Πρόκειται για την κατασκήνωση που βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού Σουνίου καλύπτοντας μία πευκόφυτη έκταση 40 στρεμμάτων, η οποία έχει παραχωρηθεί στην ομοσπονδία από το υπουργείο Οικονομικών.

Δέκα μήνες νωρίτερα και ενώ είχε ανακοινωθεί η προσφυγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης, ο Λαρισαίος υφυπουργός Οικονομικών υπογράφει την εκταμίευση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ποσού των 495.000 ευρώ επιχορηγώντας τους συλλόγους των υφισταμένων του «για κοινωνικούς σκοπούς (παιδική κατασκήνωση)». Είχε προηγηθεί επιστολή της ομοσπονδίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών προς την πολιτική ηγεσία του στην οποία υπενθυμιζόταν ότι «η λειτουργία της κατασκήνωσης προϋποθέτει την τακτική επιχορήγησή μας».

Η κρατική χρηματοδότηση των κοινωνικών, πολιτιστικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων της ομοσπονδίας συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών αποτελεί μία ακόμα πονεμένη ιστορία στον πολύπαθο δημόσιο τομέα που έχει την αφετηρία της το 1986.

Μάλιστα, ο νέος υπουργός Οικονομικών, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου το περασμένο καλοκαίρι και ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκου Νικολόπουλου, αποκάλυψε ότι τον Ιανουάριο του 2010 επιχορηγήθηκε η ίδια ομοσπονδία από το κράτος με 2.028.000 ευρώ. Όσο για το αντίστοιχο ποσό που είχε λάβει το συνδικαλιστικό όργανο στο υπουργείο Οικονομικών για το έτος 2009 ήταν της τάξης των 2.438.731 ευρώ. Με μια απλή πρόσθεση το συνολικό ύψος της κρατικής επιχορήγησης προς την ομοσπονδία των εργαζομένων σε διάστημα τριών ετών φτάνει τα 5,5 εκατ ευρώ!

Η προαγωγή του ευρύτερου πολιτιστικού επιπέδου στο υπουργείο Οικονομικών, μέσω κρατικών ενισχύσεων, προβλέπεται λεπτομερώς και από τον κανονισμό λειτουργίας της ομοσπονδίας των υπαλλήλων του: «Μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης πνεύματος συνεργασίας και βελτίωσης του πολιτιστικού επιπέδου των εργαζομένων και την ανάγκη τους για ψυχαγωγία, διοργανώνονται ή επιδιώκεται συμμετοχή σε κατασκηνώσεις, εκδρομές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις εικαστικών»…

Δείτε εδώ τα έγγραφα:


- Επιχορήγηση 2011

- Επιχορήγηση 2012

- Απάντηση κ. Φ. Σαχινίδη στη Βουλή

protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου