Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Απομακρύνθηκαν 50 δημόσιοι υπάλληλοι από το ΥΠ.ΑΝ.


Ονοματάκια δεν έχουν αυτοί οι 50;
Πενήντα υπάλληλοι απομακρύνονται από την Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης με εντολή του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνου Μωραϊτη μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονταν δύο υπάλληλοι της υπηρεσίας.

Παράλληλα, έχει προβεί σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρόσληψη νέων υπαλλήλων.


Η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της προς τον κ. Ρακιντζή, επικεφαλής των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ζήτησε αναδρομικό έλεγχο όλων των υπαλλήλων, των υποθέσεων που χειρίστηκαν και των τραπεζικών τους λογαριασμών αναδρομικά από το 2005 μέχρι σήμερα.

Η κ. Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη, ο οποίος τής γνωστοποίησε ότι υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων της παραπάνω διεύθυνσης, έδωσε εντολή να «ανοίξουν» όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Όσον αφορά το σκάνδαλο των δύο υπαλλήλων της συγκεκριμένης διεύθυνσης, οι οποίοι ζητούσαν μίζα 700.000 ευρώ από ξενοδόχο στην Αργολίδα, ο υφυπουργός κ. Μωραϊτης έδωσε εντολή να διεξαχθεί Ε.Δ.Ε και ζήτησε τη συνδρομή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε.

Ο κ. Μωραϊτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε στα χέρια μας όλες τις παραιτήσεις, πρόκειται για 50 υπαλλήλους και στελέχη» . Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν θα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους τους υπαλλήλους και θα δούμε πως θα χειρισθούμε το θέμα».


Στο θέμα των σκανδάλων υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, η νέα υπουργός ανέφερε ότι «Το πουλόβερ της διαφθοράς θα ξηλωθεί».




Αναγγελία 7 άξονων - παρεμβάσεων που περιλαμβάνουν:

- Αναδρομικό έλεγχο πόθεν έσχες από το 2005 των υπαλλήλων όλης της διεύθυνσης

- Διερεύνηση ανωνύμων καταγγελιών που έχουν γίνει στο ΣΔΟΕ

- Άμεσο άνοιγμα όλων των λογαριασμών των υπαλλήλων

- Απόλυση όσων αποδειχτεί ότι έχουν βάλει "χέρι"

- ΕΔΕ για την υπόθεση και

- Παραίτηση όλων των στελεχών της γενικής διεύθυνσης με παράλληλη πρόσκληση για στελέχωση αυτής με άλλους υπαλλήλους του υπουργείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου