Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αδερφός βουλευτή & έφορος συνελήφθησαν για χρέη στο Δημόσιο


Αδελφός βουλευτή, καθώς και πρώην εφοριακός, συνελήφθησαν στο Κιλκίς από το ΣΔΟΕ για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.

Ο πρώτος είναι ο Γεώργιος Παραστατίδης, αδελφός του ανεξάρτητου βουλευτή Θεόδωρου Παραστατίδη, που διεγράφη στις 13 Φεβρουαρίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ γιατί...
 καταψήφισε τη δανειακή σύμβαση. Ο συλληφθείς, που ασχολείται με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και όφειλε 141.000 ευρώ, θα καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η δεύτερη σύλληψη αφορά τον πρώην εφοριακό Ιάκωβο Λαζαρίδη, ο οποίος είχε καταχραστεί χρηματικό ποσό 422.000 ευρώ πριν από οκτώ χρόνια και δεν το έχει επιστρέψει μέχρι σήμερα. Η δίκη του ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο.

Στο Βόλο, διευθύνων σύμβουλος εταιρίας προσήλθε στην Ασφάλεια και συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ που ξεπερνά τις 400.000 ευρώ, ενώ άλλες δύο συλλήψεις εμπόρων για μη απόδοση ΦΠΑ έγιναν χθες σε Χαλκιδική και Σέρρες.

Ο 34χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρίας μεταλλικών κατασκευών ενημερώθηκε χθες ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του και προσήλθε μόνος του στην ασφάλεια Βόλου, όπου παραδόθηκε.

Όπως προέκυψε δεν είχε καταβάλει προς το δημόσιο χρέη, συνολικού ύψους 413.347, 33 ευρώ και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής συνελήφθη χθες το μεσημέρι 42χρονος έμπορος ξυλείας και κάρβουνου για μη απόδοση Φ.Π.Α. προς το δημόσιο, ύψους 52.669,64 ευρώ.

Επιπλέον στις Σέρρες συνελήφθη 40χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης χονδρικού εμπορίου κατεψυγμένων τροφίμων για μη απόδοση Φ.Π.Α., ύψους 17.044,44 ευρώ.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου