Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Κλείνει η οδός Δελφών για 10 μήνες!

Ο κύβος ερρίφθη! Αμέσως μετά τις γιορτές η οδός Δελφών κλείνει, λόγω... μετρό, για τουλάχιστον δέκα μήνες! Η Δελφών θα κλείσει σε όλο της το πλάτος, από τη συμβολή της με τη Μάρκου Μπότσαρη, μέχρι την Πέτρου Συνδίκα, φέρνοντας ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά κυκλοφοριακό σοκ στην ανατολική Θεσσαλονίκη και οδηγώντας τους εναπομείναντες καταστηματάρχες της περιοχής σε ακόμη μεγαλύτερη απόγνωση.

Η επιλογή κλεισίματος της οδού, όπως είχε προαναγγείλει ο...
 «Α» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του από τις 25 Αυγούστου, αποτέλεσε μονόδρομο για τους επιτελείς του μετρό, προκειμένου να μπορέσουν να κατασκευάσουν το σταθμό Αναλήψεως. Παρά το ότι στη σύμβαση προβλέπεται ρητά ότι η οδός Δελφών δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ, φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Γιατί; Διότι στο συγκεκριμένο σημείο ο δρόμος είναι πολύ στενός και δε χωρούν τα ευμεγέθη μηχανήματα που απαιτούνται για την κατασκευή των σταθμών του μετρό. Οι αρχικές μελέτες δεν είχαν λάβει υπόψη τους τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών που υπάρχουν γύρω. Ετσι ή θα έπρεπε τα μπαλκόνια να... κοπούν ή θα έπρεπε η οδός Δελφών να κλείσει.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Σόλωνος. Δηλαδή, κάποιος που κατευθύνεται ανατολικά μέσω της Δελφών, στη Μάρκου Μπότσαρη θα στρίβει αριστερά και στη συνέχεια δεξιά στη Σόλωνος. Ακολούθως, θα στρίβει δεξιά στην Πέτρου Συνδίκα και αριστερά στη Δελφών. Αντίστροφη πορεία θα ακολουθούν αυτοί που κατευθύνονται προς το κέντρο. Την πορεία αυτή θα ακολουθούν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Η είσοδος του νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Παθήσεων «μετακομίζει» στην οδό Χαλκιδικής.
Agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου