Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η σημερινή προσφορά των λαθρομεταναστών ~ 16 Δεκεμβρίου

*Συνελήφθη με πέντε κιλά ηρωίνη!
*Η «super» γιαγιά της Κορίνθου συνέλαβε την κλέφτρα
*Έκλεβαν καλώδια του ΟΣΕ με… δανεικό αυτοκίνητο! & Το τρένο παρέμεινε ακινητοποιημένο για περισσότερο από δύο ώρες
*Προσπάθησαν να πουλήσουν αρχαία νομίσματα σε αστυνομικούς στη Σπάρτη
*Σύλληψη Ιρακινού για εμπορία ναρκωτικών στη Νεάπολη Λακωνίας
*72χρονη έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της στο Λιτόχωρο Πιερίας
*Συνελήφθησαν οι «εφιάλτες» της Λακωνίας - Ρημάξανε ολόκληρο χωριό
*Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των δύο Κινέζων
*Συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στην Πάτρα
*Κλέβανε οχήματα, τα διαλύανε και τα στέλνανε...Αφρική
*6 Βούλγαροι ρατσιστές τραυμάτησαν 19χρονο Έλληνα στην Βοιωτία

Αναλυτικά...


Συνελήφθη με πέντε κιλά ηρωίνη!

Αστυνομική επιχείρηση στον νομό Καστοριάς πραγματοποίησαν άνδρες της Ασφάλειας, όπου συνέλαβαν έναν 39χρονο αλλοδαπό, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία, κατείχε πέντε κιλά και διακόσια γραμμάρια ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση ξεκίνησε, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν, σχετικά με την δράση σπείρας αλλοδαπών κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, η οποία σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, διακινούσε ποσότητες ηρωίνης στην Ελλάδα.


Έτσι ομάδα αστυνομικών μετέβη στον νομό Καστοριάς και ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση εντόπισαν τον συλληφθέντα στην περιοχή της Οινόης του δήμου Μεσοποταμίας.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 39χρονου, όπου βρέθηκε η προαναφερόμενη ποσότητα ηρωίνης, χωρισμένη σε 10 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς.


Η «super» γιαγιά της Κορίνθου συνέλαβε την κλέφτρα

Το λέει η καρδιά της μιας γιαγιάς που θα μπορούσε να κάνει καριέρα… αστυνομικού! Όχι μόνο τσάκωσε στα πράσα την αλλοδαπή που είχε βάλει «χέρι» στο ταμείο του καταστήματος της κόρης της, αλλά και την άρπαξε από το μαλλί, κατορθώνοντας να την κρατήσει, ώσπου να εμφανιστεί η Αστυνομία.


Η «super» γιαγιά έδρασε στο πιο πολυσύχναστο σημείο του εμπορικού κέντρου της Κορίνθου, όπου αντικαθιστούσε για λίγο την κόρη της στο κατάστημα παιδικών ενδυμάτων που διατηρεί. Εξυπηρετούσε μια πελάτισσα, όταν είδε να μπαίνουν δυο νεαρές Βουλγάρες που άρχισαν να περιφέρονται στο κατάστημα, δήθεν για να δουν ρούχα. Όταν είδε τη μια από αυτές να κάνει νόημα στην άλλη να φύγουν, η ηλικιωμένη κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε.

Έτσι, πήγε κατευθείαν στο ταμείο και βρήκε το συρτάρι ανοιχτό και άδειο! Χωρίς να χάσει στιγμή, σταμάτησε τη νεαρή Βουλγάρα και της ζήτησε να δώσει πίσω τα χρήματα. Όμως, εκείνη έκανε την ανήξερη και έκανε να φύγει. Τότε, η… λεβεντογιαγιά την άρπαξε από τα μαλλιά και άρχισε να φωνάζει καλώντας σε βοήθεια.

Περαστικοί που άκουσαν τις φωνές της μπήκαν στο κατάστημα και, όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί, ειδοποίησαν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι συνέλαβαν την δράστιδα και την παρέδωσαν στους συναδέλφους τους της Ασφάλειας.

Έκλεβαν καλώδια του ΟΣΕ με… δανεικό αυτοκίνητο!

Σε περιπετειώδη καταδίωξη κατέληξε το σήμα ενός μηχανοδηγού του ΟΣΕ ότι η αμαξοστοιχία που οδηγούσε είχε ακινητοποιηθεί στην Βοιωτία, εξ αιτίας των καλωδίων που είχαν κοπεί από δίκτυο ηλεκτροκίνησης. Οι αλλοδαποί δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν αφήνοντας πίσω τους τη λεία τους, αλλά και το αυτοκίνητό τους που αποδείχθηκε ότι το είχαν… δανειστεί από ομοεθνή τους!.


Το τρένο παρέμεινε ακινητοποιημένο για περισσότερο από δύο ώρες στο ύψος του χωριού Παρόρι, όπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σύντομα εντόπισαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο. Ο οδηγός του δεν υπάκουσε στο σήμα να σταματήσει για έλεγχο και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη και, μετά από αρκετή ώρα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να το εγκλωβίσουν σε έναν αδιέξοδο αγροτικό δρόμο στην Κωπαΐδα.

Όμως, οι επιβάτες πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν και να πέσουν μέσα σε ένα αρδευτικό κανάλι όπου, με την βοήθεια του σκοταδιού, κατάφεραν να διαφύγουν. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν τα καλώδια μήκους 420 μέτρων που είχαν κόψει, αλλά και τα στοιχεία του Πακιστανού ιδιοκτήτη. Ο αλλοδαπός εμφανίστηκε μετά από έξι ολόκληρες ώρες στο αστυνομικό τμήμα Μάνδρας, όπου δήλωσε την κλοπή του οχήματός του.

Εντούτοις, μετά από τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το αυτοκίνητο δεν είχε κλαπεί, αλλά το είχε δανείσει σε έναν συμπατριώτη του! Έτσι, συνελήφθη ως συνεργός, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να βρεθούν και οι φυσικοί αυτουργοί της κλοπής.

Προσπάθησαν να πουλήσουν αρχαία νομίσματα σε αστυνομικούς στη Σπάρτη

Συνελήφθησαν στην Σπάρτη από αστυνομικούς της ασφάλειας Σπάρτης τρεις Βούλγαροι για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.


Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικός προφασιζόμενος τον αγοραστή αρχαίων νομισμάτων επικοινώνησε με τον αλλοδαπό, ο οποίος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ για την πώληση των αρχαίων νομισμάτων. Σε συνάντηση που συμφωνήθηκε μεταξύ τους και πραγματοποιήθηκε προσήλθε ο αλλοδαπός με δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι και συνελήφθησαν κατά την αγοροπωλησία.

Κατασχέθηκαν έξι αρχαία νομίσματα εκ των οποίων τα δύο είναι χάλκινα νομίσματα βυζαντινής εποχής (περίπου 4ου μ.Χ. αιώνα). Επίσης, δύο χάλκινα νομίσματα υστερορωμαϊκής εποχής (3ου μ.Χ.αιώνα περίπου), ένα χάλκινο νόμισμα Ρωμαϊκής εποχής και ένα χάλκινο νόμισμα πιθανόν τούρκικο (του 1600 μ.Χ. περίπου).
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σπάρτης.

Τα νομίσματα θα αποσταλούν στην αρχαιολογική υπηρεσία για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.


Σύλληψη Ιρακινού για εμπορία ναρκωτικών στη Νεάπολη Λακωνίας

Συνελήφθη στη Νεάπολη Λακωνίας από αστυνομικούς της ασφάλειας Σπάρτης ένας Ιρακινός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.


Αστυνομικός προφασιζόμενος τον αγοραστή επικοινώνησε τηλεφωνικά με το δράστη και συμφώνησε την αγοροπωλησία μισού κιλού χασίς, έναντι του ποσού των 800 ευρώ.

Σε συνάντηση που κανονίστηκε για την αγοροπωλησία των ναρκωτικών συνελήφθη ο Ιρακινός, ενώ κατασχέθηκαν 337 γραμμάρια κάνναβης σε φούντα.

Σε σωματική έρευνα που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντος και κατασχέθηκαν 5,4 γραμμάρια χασίς καθώς και το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ.

Ο συλληφθείς παρέδωσε στους αστυνομικούς ακόμη 321 γραμμάρια χασίς σε φούντα, τα οποία είχε στο σπίτι του στη Νεάπολη Λακωνίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Γυθείου, ενώ προανάκριση διενεργείται από την ασφάλεια Σπάρτης.


72χρονη έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της στο Λιτόχωρο Πιερίας

Mία 72χρονη έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της στο Λιτόχωρο Πιερίας, με δράστες δυο αλλοδαπούς οι οποίοι παραβίασαν την είσοδο της μονοκατοικίας και με την απειλή μαχαιριού της άρπαξαν 550 ευρώ, διάφορα προσωπικά έγγραφα και ένα κινητό. Ωστόσο, ο ένας από τους δράστες που είναι 23 χρόνων συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τον συνεργό του.


Συνελήφθησαν οι «εφιάλτες» της Λακωνίας

Επί 14 ολόκληρους μήνες είχαν γίνει πραγματικός εφιάλτης για τους κατοίκους της Λακωνίας οι τρεις Ρουμάνοι διαρρήκτες, που είχαν διαπράξει δεκάδες εισβολές σε σπίτια, αγροικίες και αποθήκες, αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν εύκολο να μεταφέρουν! Όμως, η έφοδος της Αστυνομίας στο κρησφύγετό τους έβαλε τέλος στην δράση τους που είχε πονοκεφαλιάσει τους κατοίκους.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τις απανωτές διαρρήξεις εντόπισαν την αγροικία όπου κατοικούσαν τα μέλη της σπείρας, σε αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Βουτιάνων του δήμου Οινούντος. Οι τρεις αλλοδαποί, που είχαν ξεκινήσει τη δράση τους στις 20 Οκτωβρίου του 2009, συνελήφθησαν, και στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων από 25 περιπτώσεις διαρρήξεων οι οποίες εξιχνιάστηκαν συνολικά!

Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι τα αναγνώρισαν, είναι δεκάδες χρυσαφικά, ηλεκτρικά είδη, κυνηγετικά όπλα και ένα φορτηγό! Ωστόσο, πάρα πολλά αντικείμενα που πιθανολογείται ότι είναι προϊόντα κλοπών, βρίσκονται ακόμη στο αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης και οι αστυνομικοί καλούν όσους έχουν πέσει θύματα κλοπής, να πάνε να τα αναγνωρίσουν.


Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των δύο Κινέζων

Λύθηκε το μυστήριο της δολοφονίας των δύο Κινέζων, ηλικίας 31 και 28 ετών τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου σε διαμέρισμα - εστιατόριο πρώτου ορόφου στην οδο Κολοκυνθούς 25, καθώς και της απόπειρας ανθρωποκτονίας του τρίτου Κινέζου, τον οποίο οι δράστες τραυμάτισαν.
Δράστες της δολοφονικής επίθεσης είναι δύο 24χρονοι και ένας 31χρονος, Κινέζοι υπήκοοι, καθώς και ένας ακόμη άγνωστος άνδρας κινεζικής καταγωγής.


Κίνητρο του εγκλήματος ήταν διαφορές των κατηγορουμένων με το 31χρονο θύμα, καθόσον ως μέλη αντίπαλων ομάδων, είχαν διαπληκτιστεί στο παρελθόν σε ελληνικό νησί, σχετικά με την οικονομική εκμετάλλευση και τον εκβιασμό των Κινέζων, που εργάζονται ως μασέρ στις παραλίες του νησιού.

Οι δράστες θέλοντας να τον εκδικηθούν, το βράδυ της δολοφονίας, τηλεφώνησαν στο πρώτο θύμα και με το πρόσχημα να συναντηθούν για να δειπνήσουν σε κινεζικό εστιατόριο, της οδού Κολοκυνθούς 25, επιτέθηκαν κατά αυτού και της παρέας του, επιφέροντάς τους πολλαπλά πλήγματα, με ειδικά κοφτερά εγχειρίδια.

Σε βάρος των κατηγορουμένων, οι οποίοι αμέσως μετά την πράξη τους διέφυγαν εκτός Ελλάδας, εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από την ανακρίτρια του 21ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.


Συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στην Πάτρα

Επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκαν το μεσημέρι στην Πάτρα, λίγο μετά τις 3. Κατά τη διάρκεια των γεγονότων τραυματίστηκε ένα άτομο, το οποίο μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Η ένταση ξεκίνησε από το λιμάνι, στο ύψος του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού. Οι ομάδες των αλλοδαπών εκτόξευαν πέτρες η μία εναντίον της άλλης.

Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικοί, προκειμένου να αποφύγουν πιθανή επανάληψη των επεισοδίων.


Κλέβανε οχήματα, τα διαλύανε και τα στέλνανε...Αφρική

Στον Ασπρόπυργο-Αττικής από Αστυνομικούς του Τ.Α. Ασπροπύργου, συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 41, 35 και 20 ετών, ένας(1) 42χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γκάνας και ένας (1) 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση»,«Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» και «Διακεκριμένες κλοπές».

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και αγόραζαν κλεμμένα οχήματα με σκοπό είτε τη πώλησή τους σε μάντρες παλαιών μετάλλων, είτε την διοχέτευση τμημάτων αυτών (ανταλλακτικών) σε χώρες της Αφρικής.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε έκταση που είχαν μισθώσει, στη περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα (11) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα τα οποία είχαν κλαπεί, από διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

*6 Βούλγαροι ρατσιστές τραυμάτησαν 19χρονο Έλληνα στην Βοιωτία

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού ηλικίας 19 ετών, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 16-11-2010, στην περιοχή του Σ.Σ Δαύλειας Βοιωτίας.


Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 16-11-2010, έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, επιβαίνοντες σε δύο οχήματα, που έφεραν βουλγαρικές πινακίδες, μετέβησαν στην Τιθορέα Φθιώτιδας και από κοινού προέβησαν στην αφαίρεση γεωργικών εργαλείων από αποθήκη, ιδιοκτησίας του 19χρονου παθόντα και του πατέρα του, ηλικίας 54ετών.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους παθόντες και τράπηκαν σε φυγή, με το ένα εκ των δύο (2) οχημάτων που χρησιμοποιούσαν, εγκαταλείποντας το δεύτερο στο σημείο. Οι παθόντες με το ΙΧΕ αυτοκίνητό τους, τους καταδίωξαν μέχρι την περιοχή του Σ.Σ Δαύλειας, όπου σε αγροτική οδό το όχημα των δραστών, εγκλωβίστηκε από αντιθέτως κινούμενο γεωργικό ελκυστήρα και ακινητοποιήθηκε.

Στην προσπάθεια του 19χρονου ημεδαπού, να ακινητοποιήσει τους δράστες, ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, κινήθηκε προς το μέρος του, χτυπώντας τον με το αυτοκίνητο και τραυματίζοντας τον σοβαρά.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω πράξης, είναι ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 29ετών, κάτοικος Ορχομενού Βοιωτίας, ο οποίος μαζί με τους πέντε (5) ακόμη ομοεθνείς του, εκ των οποίων δύο (2) γυναίκες, ηλικίας 31 και 30 ετών και τρεις (3) άνδρες ηλικίας 43, 37 και 30 ετών αντίστοιχα, είχαν προβεί νωρίτερα στην αφαίρεση των γεωργικών εργαλείων.

Δράστες δεν συνελλήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία υποβλήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου