Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η φωτογραφία της ημέρας
Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του νέου δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη με τον μητροπολίτη Άνθιμο στα γραφεία της Μητρόπολης.


Συμφώνησαν στη δημιουργία ενός δικτύου στήριξης των ατόμων, που έχουν ανάγκη. Ο μητροπολίτης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Μπουτάρη, ο οποίος την αποδέχθηκε και τον επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τις αντιδημάρχους Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, και Νεότητας, Μαρία Πασχαλίδου.

Σε ερώτηση αν «έλιωσε ο πάγος» στις μεταξύ τους σχέσεις, ύστερα από το επεισόδιο που είχε γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου την 26η Οκτωβρίου, με τον μητροπολίτη να διαμαρτύρεται στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ότι τον υβρίζει ο κ. Μπουτάρης και να λέει στον ίδιο ότι δεν θα γίνει δήμαρχος, απάντησαν και οι δύο ότι έλιωσε και όλα αυτά έχουν τελειώσει. Είπαν ότι δεν συζήτησαν για το ζήτημα αυτό. «Όλα πήγαν καλά και αν είναι και κάποια θέματα προσωπικά, δεν ανακοινώνονται», τόνισε ο μητροπολίτης, ενώ ο δήμαρχος παρατήρησε πως «οτιδήποτε προσωπικό αφορά αποκλειστικά και μόνο εμάς τους δυο και μένει μεταξύ μας».

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Συμφωνήσαμε οι πράξεις του δήμου και της Εκκλησίας να δημιουργούν ένα δίκτυο υποστήριξης ατόμων της πόλης που έχουν ανάγκη. Συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα συσσίτια για τους απόρους. Ο δήμος θα καταργήσει τις δωροεπιταγές, που δίνει στους απόρους κι αυτό το ποσό θα πηγαίνει στην Εκκλησία, διότι η ελεημοσύνη είναι κατ΄εξοχήν πράξη της Εκκλησίας και όχι του δήμου. Ο μητροπολίτης μάς ενημέρωσε για τα οικοτροφεία σπουδαστών που έχει η Εκκλησία και συμφωνήσαμε για το θέμα της αντιμετώπισης ατόμων, που είναι εθισμένα σε ουσίες».

«Συμφωνώ με όσα είπε ο δήμαρχος», συνέχισε ο μητροπολίτης και σημείωσε: «Θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα με αμοιβαία εμπιστοσύνη, διότι οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόμαστε είναι οι ίδιοι κι έχουν τις ίδιες ανάγκες. Βλέπω τις προϋποθέσεις πάρα πολύ καλές για συνεργασία και για εξυπηρέτηση του λαού μας. Στα επιμέρους, αν καμιά φορά υπάρχει μία διαφορετική άποψη, και αυτό είναι σεβαστό και είναι μέσα στα ανθρώπινα πράγματα. Κατά τα άλλα, δεν έχουμε τίποτε το οποίο να μας διαιρεί, όλα μας ενώνουν και προπάντων ο λαός και η πόλη της Θεσσαλονίκης με όλες τις ευεργετικές συνέπειες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου