Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Παγοδρόμιο & χριστουγεννιάτικο χωριό στη ΔΕΘ ~ Επίσκεψη και τιμές


Χριστουγεννιάτικο χωριό και κλαΐν μαΐν.

Αξίζει πάντως να το επισκεφθεί κανείς για το παγοδρόμιο μέσα σε κτίριο της ΔΕΘ, που σου προσφέρει ασφάλεια σε περίπτωση βροχής και φυσικά ζεστασιά, -σημαντικό λόγω του ότι έξω έχει ψοφόκρυο και δεν το ρισκάρεις με τα παιδιά.

Παρατηρήση: Για 4 άτομα να έχετε ένα κατοστάρι ευρώ για σιγουριά.

Καθημερινές 5 με 10 το απόγευμα και Σαββατοκύριακα-αργίες 10 το πρωί με 10 το βράδυ. Λήξη δραστηριοτήτων στις 2 Ιανουαρίου.

Είσοδος γενική 3 ευρώ το άτομο. Αν είστε 4 άτομα θα μπείτε με 10 ευρώ. Το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι το σπιτάκι του Αη Βασίλη (και καλά). Ένα απλό ξύλινο σπιτάκι είναι όπου βγαίνουν τα πιτσιρίκια φωτογραφία με τον Αη Βασίλη και την πληρώνεις....
 4 ευρώ (οι φωτογραφίες είναι σε μικρή διάσταση και εκτυπώνονται σε δευτερόλεπτα -απόδειξη γιοκ). Απαγορεύονται οι φωτογραφίες από τους επισκέπτες!

Παντού γύρω υπάρχουν ομοιόμορφα σπιτάκια, όπου αγοράζεις καραμέλες, γλυκά κλπ.

Κάθε μέρα δίνεται μια θεατρική παράσταση γύρω στις 6 το απόγευμα σε υπαίθριο χώρο, αλλά με τέτοιο κρύο, εμείς σήμερα δεν πατήσαμε. Επίσης έξω μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με αμοιβή το καρουσέλ, αλλά μιας και υπάρχει και στον στεγαζόμενο πολυχώρο ακόμη ένα, δεν πήγαμε ούτε σε αυτό.

Και ερχόμαστε στον πολυχώρο, όπου γίνεται ο τζερτζελές. Στο κυρίως μενού το παγοδρόμιο φυσικά το οποίο κοστίζει 10 ευρώ το άτομο για περίπου μία ώρα. Αν θέλεις να πάρεις πλαστική φώκια για να στηρίζεται το πιτσιρίκι και να μην τρώει σαβούρδες συνέχεια, θα δώσεις 3 ευρώ ακόμη. Σας συνιστώ να αποφύγετε τις ώρες 6-8 γιατί γίνεται ένας χαμός. Ουρά για την απόδειξη, τα παγοπέδιλα κλπ. Υπάρχει χώρος όπου αφήνουνε οι γονείς τα παπούτσια και τα μπουφάν των παιδιών, αλλά δεν φυλάσσονται.
Υπήρχανε 4-5 άτομα σε περίπτωση που χρειαζότανε κάποιος ιατρική βοήθεια και δίπλα ακριβώς ιατρείο για το σκοπό αυτό.
Μου την έσπασαν αφάνταστα οι 3 γαμιόλες 45χρονες ξανθιές σε πωλητήριο που ήταν πολύ κοντά στο παγοδρόμιο και προωθούσανε κάτι χυμούς από ρόδι δίπλα από την κεντρική είσοδο. ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ και ο καπνός λόγω του ότι υπήρχε ρεύμα αέρα πήγαινε όλος προς το παγοδρόμιο με τα πιτσιρίκια.

Όπως είναι φυσικό δεν ξέρουμε στην Θεσσαλονίκη και πολλά από πατινάζ και τα παιδιά κάνουνε κύκλους μισοπιασμένα από τα ξύλινα κάγκελα. Παρατήρηση: To ξύλο σε πάρα πολλά σημεία είχε ανοίξει και ανά πάσα στιγμή τα παιδιά θα μπορούσανε να τραυματισθούν από σκλήθρες κλπ.

Συνεχίζουμε με το καρουσέλ που κοστίζει 2 ευρώ για διάρκεια περίπου 2-3 λεπτά. Ίσα ίσα καμιά φωτογραφία να τραβήξεις. -Ο τύπος που χειριζότανε το καρουσέλ, κάπνιζε μπροστά στα παιδιά.
Επ' αμοιβής  επίσης και τρενάκι που διαγράφει μικρό κύκλο και ένα ακόμη περιστρεφόμενο παιχνίδι.

Γύρω γύρω πωλητήρια με γλυφιτζούρια, αξεσουάρ, φο μπιζού κλπ. Υπήρχανε και 2 με οργανώσεις για τα παιδιά με σύνδρομο down και ένα που δυστυχώς δεν θυμάμαι.

Σοκερντέ παζάρι με λουκουμάδες -4 ευρώ το κουπάκι που είχε πέντε λουκουμάδες. Πιο δίπλα υπήρχανε και πωλητήρια με χαλβά Φαρσάλων, λες και είμασταν στην εμποροπανήγυρη της Λάρσας. Φωτιά οι τιμές για καραμελωμένους ή καλυμμένους με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς.

Αγοράσαμε βραχιολάκια κλπ, όλα καλά με αποδείξεις. Πάω στον τύπο που πουλούσε κομπολόγια, αγοράζω 2 και απόδειξη γιοκ! -Φυσικά την ζήτησα και την πήρα.

Το μόνο δωρεάν ήταν οι μικροδραστηριότητες για παιδιά με χειροτεχνία και ζωγραφική. Χαρακτηρίζω αξιόλογη την προσπάθεια και επαγγελματίες όσους ασχολούνταν με αυτά τα δημιουργικά εργαστήρια.
Υπήρχε και ορχήστρα 4-5 ατόμων που έπαιζε εποχιακά τραγούδια με παραδοσιακά όργανα.
Και του χρόνου...
Φυσικά στην ερώτηση τι τους άρεσε περισσότερο, τα πιτσιρίκια απάντησαν: "Το Παγοδρόμιο".

Σημείωση: Το μόνο ποσό που υποχρεούται να καταβάλλει ο επισκέπτης είναι η γενική είσοδος. Η συμμετοχή επί πληρωμή σε παιχνίδια και οι αγορές αναμνηστικών ή τροφίμων είναι προαιρετική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου