Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Τυφλό κορίτσι βλέπει χάρη σε επέμβαση

Ένα 4χρονο κορίτσι από την Αγγλία υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή επέμβαση με βλαστοκύτταρα στην Κίνα και τώρα μπορεί για πρώτη φορά στη ζωή του να δει. Το κορίτσι βλέπει μόνο σε κοντινές αποστάσεις και η επέμβαση στοίχισε στην οικογένειά της περίπου 40.000 ευρώ.

Το κορίτσι υπέφερε εκ γενετής από δυσπλασία του οπτικού νεύρου και οι γιατροί είχαν αποκλείσει κάθε ελπίδα προς το παρόν. Όμως, οι γονείς προτίμησαν να ρισκάρουν στο εξωτερικό και πήγαν στην...
 Κίνα για να κάνουν στην κόρη τους μια επέμβαση με βλαστοκύτταρα - οι Κινέζοι χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη για τα βλαστοκύτταρα τα κύτταρα από τον ομφάλιο λώρο υγιών βρεφών, κάτι που επιτρέπεται σε ελάχιστες χώρες στον κόσμο. Τα κύτταρα αυτά στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την αναδόμηση του οπτικού νεύρου. Η θεραπεία κράτησε ένα μήνα.

Η οικογένεια, πάντως, ίσως χρειαστεί να ξαναταξιδέψει στην Κίνα, γιατί σε 6 μήνες ίσως απαιτηθεί να γίνει στην 4χρονη νέα «μεταμόσχευση» βλαστοκυττάρων.

Βρετανοί ειδικοί σχολίασαν σχετικά ότι αυτές οι επεμβάσεις είναι πειραματικές και ότι θα περάσει πάνω από μία δεκαετία προτού ενταχτούν στην κλινική πρακτική νόμιμα στην Ευρώπη.
vita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου