Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Εκθεση-σοκ για Χ. Θάτσι ~ Εγκλήματα πολέμου και εμπόριο οργάνων

Πες μου τον πρωθυπουργό σου, να σε πω τι είσαι...

Επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρώπινων οργάνων από δολοφονίες είναι ο πρόσφατα εκλεγείς πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, καταδεικνύει έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το οργανωμένο έγκλημα, την οποία προδημοσίευσε χθες η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν.

Η έκθεση περιέχει στοιχεία από πηγές του FBI και άλλων υπηρεσιών και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο πρώην αρχηγός του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK) στην Ντρένιτσα και ο οποίος χαίρει της στήριξης της Δύσης, πήρε τον έλεγχο και του εμπορίου ηρωίνης στην περιοχή.

Τα στοιχεία της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δύο μέρες μετά την εκλογή Θάτσι και την ίδια μέρα που σε δικαστήριο της Πρίστινας εκδικάζεται η υπόθεση εμπορίας οργάνων στην κλινική Medicus για την οποία η έκθεση καταλήγει ότι συνδέεται με την εμπορία οργάνων από τον UCK το 2000.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε διπλωμάτες των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης αύριο στο Παρίσι από τον Ντικ Μάρτι, ο οποίος και την πραγματοποίησε.

Στην έκθεση αναφέρεται πως ο Θάτσι και άλλα τέσσερα μέλη της αντάρτικης φράξιας του UCK της Ντρένιτσα συμμετείχαν σε δολοφονίες, Σέρβων, Ρομά και Αλβανών, οι οποίοι «συνεργάζονταν με τον εχθρό». Μάλιστα η ομάδα του Θάτσι μετέφερε στην Αλβανία Σέρβους αιχμαλώτους, όπου τους δολοφονούσαν και τους έπαιρναν τα όργανα.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου