Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μαύρη μαγεία και απειλή με βουντού εν... Θεσσαλονίκη


Με βουντού και μαύρη μαγεία απειλούσε 27χρονη Νιγηριανή και την εκμεταλλευόταν επί πέντε ολόκληρα χρόνια μια 40χρονη συμπατριώτισσά της, αναγκάζοντας την να κάνει στριπτίζ σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση απασχολεί την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία του θύματος. Σχηματίστηκε δικογραφία για σωματεμπορία και εμπορία ανθρώπων κατά της 40χρονης Νιγηριανής, η οποία μάλλον πρέπει να ζει στη χώρα μας με πλαστά στοιχεία, καθώς, παρά τις έρευνες των αστυνομικών, δεν εντοπίστηκε πουθενά.

Η καταγγελία της 27χρονης έγινε...
 με καθυστέρηση δύο χρόνων και αφότου η νεαρή γυναίκα κατόρθωσε να ξεφύγει από τα νύχια της συμπατριώτισσάς της και να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη Αθήνα.

Η νεαρή κοπέλα είχε έρθει στην Ελλάδα το 2003 με παρότρυνση της δράστιδας, που, καθώς ήταν οικογενειακή γνωστή της, της υποσχέθηκε ότι θα τη βοηθούσε να βρει στέγη και εργασία, για να ξεκινήσει μια αξιοπρεπή ζωή. Η νεαρή κοπέλα ταξίδεψε στην Τουρκία και μπήκε παράνομα στη χώρα μας μαζί με άλλους λαθρομετανάστες. Έφτασε στη Θεσσαλονίκη και, όταν συναντήθηκε με τη 40χρονη, αυτή την κλείδωσε στο διαμέρισμά της και την ανάγκασε με απειλές και σωματική βία να αρχίσει να εκδίδεται. Όταν η κοπέλα αρνήθηκε κατηγορηματικά, η 40χρονη την απείλησε πως θα της έκανε βουντού και μαύρη μαγεία και πως θα την κατέστρεφε. Η νεαρή γυναίκα, που πίστεψε στις απειλές της, δέχτηκε την πρότασή της να κάνει στριπτίζ σε διάφορα μπαρ. Η 40χρονη έκλεισε εμφανίσεις της σε διάφορα μπαρ σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης και, έχοντας τη νεαρή κοπέλα από κοντά, εισέπραττε για λογαριασμό της όλες τις αμοιβές.

Η εκμετάλλευση της νεαρής Νιγηριανής κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η 40χρονη προαγωγός της κατόρθωσε να της βγάλει ένα διαβατήριο με πλαστά στοιχεία από την πρεσβεία της Νιγηρίας. Το 2008 η 27χρονη με την παρότρυνση φίλης της έφυγε κρυφά από το διαμέρισμα της 40χρονης, στη Θεσσαλονίκη, και βρήκε καταφύγιο στην κοινότητα των Νιγηριανών στην Αθήνα. Με το διαβατήριο που είχε στην κατοχή της κατέθεσε αίτηση για πολιτικό άσυλο και κατόρθωσε να βγάλει άδεια μικροπωλητή και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Μάλιστα, συνελήφθη δύο φορές, αλλά η απέλασή της δεν πραγματοποιήθηκε με απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς είχε κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου