Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Απαγορεύονται τα αγγλικά στα κινεζικά media!


Η Κίνα απαγόρευσε στις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα websites του έθνους να χρησιμοποιούν ξένες λέξεις και ειδικά αγγλικές.

Η αρχή που είναι αρμόδια για τον κρατικό τύπο και τις εκδόσεις της Κίνας, δήλωσε ότι τέτοιες λέξεις ρυπαίνουν την αγνότητα της κινεζικής γλώσσας.

Αναφέρει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά κανόνα τα τυποποιημένα κινεζικά και ο Τύπος πρέπει να αποφεύγει τις συντομογραφίες, τα αρκτικόλεξα, καθώς και τα "Chinglish" που είναι μίγμα αγγλικών και κινεζικών, όπως τα αντίστοιχα greeklish.
Τα ίδια ισχύουν και για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Αν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί μια ξένη λέξη, θα πρέπει να συνοδεύεται οπωσδήποτε με εξήγηση στα κινεζικά, σύμφωνα με την εντολή της αρμόδιας αρχής.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι φασίστες οι Κινέζοι (παρ' ότι έχουν κομμουνιστικό καθεστώς). Κινεζοφασίστες που δεν θέλουν η γλώσσα τους να αλωθεί από την Αγγλοβαρβαρική. Τι φασίστες που είναι. Ενώ εμείς, ε; Οι Δημοκραταράδες; Οι προοδευτικοί; Είδατε; Μία στις πέντε ελληνικές λέξεις της καθομιλουμένης είναι ξένης προέλευσης. Είδατε τι πρόοδος; Είδατε ότι δεν πάσχουμε από ξενοφοβικά σύνδρομα; Μέχρι και τα γκρίκλις θα υιοθετήσουμε ως επίσημη γραφή της ελληνικής πλέον, για να μην υπάρχουν ανορθόγραφοι σήμερα. Τι φασίστες που είναι οι Κινέζοι, αφού δεν ακολουθούν τα δικά μας πρότυπα. Αν και 1,6 δισεκατομμύρια πληθυσμός, έχουν μεγάλα ξενοφοβικά σύνδρομα και είναι κατά της προόδου. Τι φασίστες. Άρε φασίστες και ρατσιστέεεεεεεεεες!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου