Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Επισπεύδεται η επαναφορά των αδειών παραμονής σε άνεργους (λαθρο)μετανάστες


Μα τι θα κάνουνε πλέον στην Ελλάδα αφού δεν έχουν δουλειά οι λαθρομετανάστες;
Υπόψιν ότι τις παπαρδέλες του άρθρου προωθεί η άννα νταλάρα...
Λέει ότι έπεσαν "θύματα" της οικονομικής κρίσης οι λαθρομετανάστες!
~Οι Έλληνες εργαζόμενοι πλέον δεν υπάρχουν πουθενά.

Μόνο στον ΟΑΕΔ θα τους βλέπουμε και σε λίγο κάτω από τα ραδίκια, μιας και κόβεται το επίδομα ανεργίας, που θα δίνεται από το 2012 με κοινωνικά κριτήρια! Ποιό συγκεκριμένα δεν θα το δικαιούται όποιος έχει δική του μόνιμη κατοικία. Με λίγα λόγια θα το παίρνουν όλοι οι λαθρό και όποιος Έλληνας "τυχερός" δεν έχει που να μείνει!

Επίσης αντί να κλείσουν τα σύνορα και να προωθήσουν τους λαθρό σε όλη την Ευρώπη, αναλλώνονται στον να δημιουργήσουν σε κάθε Δήμο της χώρας Συμβούλια Ένταξης ΛΑΘΡΟμεταναστών, (ελέω του δούρειου ίππου του Ελληνισμού, προγράμματος, "Καλλικράτη").

Κύρια νταλάρα τα πράματα είναι πολύ απλά: ζητάς από το φιλαράκι σου 5-6 εκ δολάρια για γραφική ύλη και παρέχεις επίσημα 6 μηνη Ιδιότητα Ευρωπαίου Πολίτη σε κάθε λαθρομετανάστη που βρίσκεται στην Ελλάδα. Έτσι δίνεις στα "θύματα" της κρίσης αυτής (όπως αποκαλείς τους λαθρό), το δικαίωμα στην αναζήτηση καλύτερης εργασίας...

ΝΑ ΤΗ ΧΕΣΩ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Τέσπα, ορίστε το άρθρο:

«Επισπεύδουμε τις διαδικασίες επαναφοράς σε καθεστώς νομιμότητας όσων είχαν παλαιότερα άδεια παραμονής και εργασίας, αλλά έχουν εκπέσει των δικαιωμάτων τους λόγω απώλειας της εργασίας τους ή της μη συμπλήρωσης των απαιτούμενων ενσήμων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι άνθρωποι αυτοί έχουν πέσει θύματα της οικονομικής κρίσης ενώ η απώλεια των νομίμων χαρτιών...
 τους, συχνά τους οδηγεί στην ανεργία, ή ακόμη και στη μαύρη εργασία, γεγονός που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση στις ήδη επιβαρυμένες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες».Αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και υπεύθυνη για το συντονισμό της κρατικής πολιτικής για το μεταναστευτικό, Άννα Νταλάρα, μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο, στον 4ο όροφο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, με θέμα «Μετανάστευση-Νέοι-Συμμετοχή».

«Ο αποκλεισμός των μεταναστών από τη νόμιμη εργασία δεν ωφελεί κανέναν και σίγουρα δεν ωφελεί την ελληνική κοινωνία, τόσο σε επίπεδο οικονομικό, με την εισφοροδιαφυγή, αλλά και επιπρόσθετα, δημιουργεί αντικρουόμενες ομάδες και γκέτο» σημείωσε η κ. Νταλάρα και αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεώρησης Εργασίας, και στη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε ενεργητικό φορέα ενίσχυσης των εργαζομένων, ώστε να αποτελέσουν αποτελούν τα βασικά όπλα στην μάχη για την καταπολέμηση της μαύρης, της αδήλωτης εργασίας.

Η κ. Νταλάρα, είπε επίσης ότι, συζητείται στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θέμα την αναμόρφωση των διαδικασιών Ασύλου, που θα οδηγήσει στην αποφόρτιση των υπηρεσιών από τις εκκρεμούσες αιτήσεις και ανέφερε ότι προωθείται στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή νομοθετική παρέμβαση για την αναμόρφωση των δομών κοινωνικής ένταξης των μεταναστών. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των κυρίως ενδιαφερόμενων, των ιδίων των μεταναστών δηλαδή στις δομές αυτές. Η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη μας προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία για το σκοπό αυτό, με την δημιουργία των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών που ιδρύονται πλέον σε κάθε δήμο της χώρας», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα η δημιουργία Μεταναστευτικού Χάρτη που θα καταγράψει ανά περιοχή τον αριθμό των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Η κ. Νταλάρα αναφέρθηκε ακόμη, στην επιβάρυνση που δέχεται η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης από την κοινοτική οδηγία Δουβλίνο ΙΙ, και πρόσθεσε ότι η χώρα μας εργάζεται για την αναθεώρησή της ενώ έχει καταφέρει να αποσπάσει κοινοτικά κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η αυξημένη μεταναστευτική πίεση στα ελληνικά σύνορα.

Τέλος, επανέλαβε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και την θωράκιση των δικαιωμάτων όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και βεβαίως των νέων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ASANTE, οργάνωση νέων με στόχους την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την Αφρική, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου