Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Έρχεται η υποβάθμιση

"Αρωμα" υποβάθμισης από τον οίκο Fitch ο οποίος αξιολογεί σήμερα την Ελλάδα με "ΒΒΒ-" σε καθεστώς "watch negative". Ενδειξη που δείχνει την αυξημένη πιθανότητα να ακολουθήσει υποβάθμιση όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Ο οίκος ανακοίνωσε σήμερα πως
 θα δώσει βάρος στη δημοσιονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας μετά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, στην εικόνα της οικονομίας καθώς επίσης και την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει τα μέτρα που εισηγείται το ΔΝΤ και η Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Δεκεμβρίου και ο οίκος Moody's έθεσε υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση Ba1 της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, επικαλούμενος την αυξημένη αβεβαιότητα για την ικανότητα της χώρας να μειώσει το χρέος της και την υστέρηση που παρατηρείται στα έσοδα του 2010.


Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του οίκου Standard & Poor's δύο εβδομάδες πριν για πιθανή μείωση της αξιολόγησης «BB+» της Ελλάδας, εάν αποδειχθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα ευνοήσει τους κρατικούς ομολογιούχους εις βάρος των ιδιωτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου