Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Σύλληψη δέκα οπαδών για την πυρπόληση λεωφορείου με οπαδούς του ΠΑΟΚ, στο Ζάγκρεμπ

Υπό κράτηση παραμένουν, από χθες, δέκα οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας "Ντιναμό Ζάγκρεμπ", έπειτα από την πυρπόληση του λεωφορείου, το οποίο μετέφερε οπαδούς της ποδοσφαρικής ομάδας του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ.

Η εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Ζάγκρεμπ, Γιέλενα Μπίκιτς δήλωσε ότι οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δέκα οπαδούς, με την κατηγορία της συμμετοχής τους στην επίθεση κατά του λεωφορείου που μετέφερε τους φιλάθλους της ελληνικής ομάδας.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η αστυνομία συνέλαβε οκτώ οπαδούς της "Ντιναμό Ζάγκρεμπ", διότι, βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ...
 ένας από τους κρατούμενους συνελήφθη διότι παρενοχλούσε τους οπαδούς και επιτέθηκε κατά άλλου οπαδού της κροατικής ομάδας.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων, που ενδέχεται να εμπλέκονται στην πυρπόληση του λεωφορείου, πρόσθεσε η κ. Μπίκιτς.

Το λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ για τον αγώνα της 15ης Δεκεμβρίου δέχθηκε επίθεση από τους οπαδούς της "Ντιναμό Ζάγκρεμπ".

Περίπου τριάντα νεαροί επιτέθηκαν, αρχικά με πέτρες και στη συνέχεια με βόμβες μολότοφ εναντίον του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν οι φίλαθλοι της ελληνικής ομάδας.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κροατίας καταδίκασε την επίθεση. Ε.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου