Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Έρχεται ο φορτιστής για όλα τα κινητά


Τους πρώτους μήνες του 2011 αναμένονται στην αγορά οι πρώτοι φορτιστές που θα ταιριάζουν σε όλα τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι εναρμονισμένες προδιαγραφές έχουν ήδη εγκριθεί και δημοσιευτεί, επιβεβαίωσε η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της.

Οι νέες προδιαγραφές, οι οποίες αφορούν...
 μόνο τα «έξυπνα» κινητά που συνδέονται στο Διαδίκτυο, όπως τα Blackberry και iPhone, θα βασίζονται στη σύνδεση μέσω USB, την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα περισσότερα smartphone.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, οι συσκευές αυτού του τύπου «αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια» και να αντικαταστήσουν οριστικά τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μόνο βασικές λειτουργίες.

Στην ευρωπαϊκή αγορά υπάρχει σήμερα μια μεγάλη ποικιλία φορτιστών για κινητά τηλέφωνα, πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο τηλεφώνου.

Η ιδέα ενός φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλα τα κινητά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia, η Samsung και η Sony-Ericsson, είχαν υπογράψει πριν ένα χρόνο συμφωνία για να τυποποιήσουν τους φορτιστές τους, ώστε να ταιριάζουν στα μοντέλα όλων των εταιρειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου