Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ: Ραντεβού με την ιστορία του στο Ζάγκρεμπ


Ραντεβού με την -ευρωπαϊκή- ιστορία του έχει το βράδυ της τετάρτης ο ΠΑΟΚ (20.00, Nova) αντιμετωπίζοντας στο Ζάγκρεμπ την Ντινάμο, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ.
Τα πράγματα είναι απλά: έτσι και ο "Δικέφαλος" δεν χάσει στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι, θα πάρει την πρόκριση για τους "32" της διοργάνωσης. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη για να πάρουν αυτοί την πρόκριση.

Από αγωνιστικής πλευράς...
, τα προβλήματα είναι αρκετά για τον ΠΑΟΚ. Οι επιλογές που έχει ο Μάκης Χάβος δεν είναι και πολλές. Και ουσιαστικά στο "Μαξιμίρ" του Ζάγκρεμπ θα παρουσιάσει μια ενδεκάδα που θα είναι αναγκαστική, με όσους δηλαδή ποδοσφαιριστές έχει στη διάθεσή του για το μεγάλο παιχνίδι.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε ορισμένες δοκιμές στη διάρκεια της τελευταίας επί ελληνικού εδάφους προπόνησης, χωρίς όμως όλες να είναι ενδεικτικές του σχήματος που θα παρατάξει το βράδυ της Τετάρτης. Λόγω απουσιών, για παράδειγμα, ο Σακελλαρίου έπαιξε ως αμυντικό χαφ, ενώ Σνάουτσνερ και Μπουσάιντι έπαιξαν και στα δύο άκρα της άμυνας, αλλά στο μυαλό του Χάβου είναι ένα σχήμα 4-2-3-1, με αιχμή του δόρατος τον Αθανασιάδη και σαφή πρόθεση να παίξει η ομάδα με τέτοιον τρόπο ώστε να πάρει ένα από τα δύο αποτελέσματα που θέλει και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο Ζάγκρεμπ με τερματοφύλακα τον Κώστα Χαλκιά κι αυτό έγινε κατανοητό εδώ και αρκετές ημέρες, από τη στιγμή δηλαδή που ο Χάβος προτίμησε να επαναφέρει στην αρχική ενδεκάδα τον διεθνή τερματοφύλακα. Διαφοροποίηση σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Ηρακλή θα υπάρχει στα άκρα της άμυνας, καθώς επανέρχεται ο Μπουσάιντι για να παίξει δεξιά, με τον Σνάουτσνερ να μετατίθεται στα αριστερά.

Υπάρχει και ο Αλβες Λίνο, αλλά ύστερα από τόσο μεγάλη απουσία και τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα υπάρχουν σε αυτό το παιχνίδι, είναι δύσκολο να παίξει. Είναι όμως μία επιλογή, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα. Τσιρίλο και Κοντρέρας θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Γκαρσία με τον Βιτόλο θα αγωνιστούν στα αμυντικά χαφ.

Ο Ισπανός βεβαίως θα χρειαστεί πιθανότατα να κάνει και πάλι ένεση για να παίξει, αλλά είναι κάτι που και ο ίδιος το έχει ζητήσει. Τα πράγματα από εκεί και πιο μπροστά είναι ξεκάθαρα. Βιεϊρίνια στα αριστερά, Σαλπιγγίδης στα δεξιά, Φωτάκης ως επιτελικός μέσος και ο Αθανασιάδης προωθημένος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου