Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Οι απεργίες της εβδομάδας


Αλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα για την προσεχή εβδομάδα, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ και στις εργασιακές σχέσεις.

Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί με 5 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν στάση εργασίας. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών στις 12.

Την Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει...
 παναττικη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα. Στη μια το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Κανένα από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δε θα κινηθεί λόγω 24ωρης απεργίας.

Τα τρένα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το απόγευμα και 9 με 12 το βράδυ, λόγω στάσεων εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Αμαξοστοιχιών.

Την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προαναγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας ενώ δε θα πραγματοποιηθεί και καμία πτήση καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη δε θα λειτουργήσουν τα τρένα, ο προαστιακός και το τμήμα του μέτρο Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Οι τραπεζικοί απεργούν Τρίτη και Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα αρχίζουν απεργία διάρκειας από τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απεργούν την Τετάρτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00 μ.μ., στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου