Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ανακαλύφθηκαν τα καρφιά με τα οποία σταυρώθηκε ο Ιησούς; (Βίντεο)


Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος λίγο πριν το Πάσχα, εμφανίζονται άρθρα, έρευνες, ταινίες, βίντεο κλπ. σχετικά με το θέμα...
(video-photo παρακάτω).

Ο Καναδοϊσραηλινός σκηνοθέτης του φιλμ «Τα Καρφιά της Σταύρωσης», Simcha Jacobovici, ισχυρίζεται πως τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν για την σταύρωση του Χριστού βρέθηκαν σε τάφο της Ιερουσαλήμ, αναφέρει ο βρετανικός Guardian:

Βεβαίως, μετά την "Σινδόνη του Τορίνου" (το υποτιθέμενο σάβανο του Ιησού) που αναμένεται τον Ιούνιο στο Βρετανικό μουσείο, πολλά τεχνουργήματα προβλήθηκαν ως μέρος της βιβλικής ιστορίας του Χριστού, τονίζει η εφημερίδα. Τώρα, όμως, με το νέο του φιλμ ο Jacobovici ισχυρίζεται πως τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στην Σταύρωση του Ιησού βρέθηκαν σε τάφο στην Ιερουσαλήμ.

Tο φιλμ είναι το δεύτερο με το οποίο ο βετεράνος ερευνητής ισχυρίζεται πως ανακάλυψε τεχνουργήματα που συνδέονται με τον Χριστό. Το 2007 σκηνοθέτησε τον "Χαμένο Τάφο του Ιησού". Αλλά οι ειδικοί περιφρόνησαν τα ευρήματα αυτά λέγοντας πως δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα διαφημιστικό κόλπο.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Jacobovici ισχυρίζεται πως έχει ιστορικά και αρχαιολογικά τεκμήρια για τους ισχυρισμούς του. "Αυτό που εμφανίζουμε στον κόσμο σήμερα είναι το καλύτερο αρχαιολογικό επιχείρημα που έγινε ποτέ σχετικά με το ότι βρέθηκαν τα δύο καρφιά της Σταύρωσης του Ιησού" δήλωσε στο Ρόιτερς. "Γνωρίζω 100% αν τα καρφιά αυτά είναι της Σταύρωσης ; Όχι".

Το φιλμ υποστηρίζει πως τα καρφιά βρέθηκαν στον τάφο του Εβραίου αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος σύμφωνα με τη Καινή Διαθήκη έστειλε τον Ιησού στον θάνατο παραδίδοντάς τον στους Ρωμαίους. Τα καρφιά εξαφανίστηκαν για αιώνες αλλά ανιχνεύτηκαν πρόσφατα σαν τέτοια σε εργαστήριο του Τελ Αβίβ από ανθρωπολόγο ο οποίος είναι ειδικός σε αρχαία κόκκαλα. "Εάν εξετάσει κανείς όλη την ιστορία από πλευράς τεκμηρίων, κειμένων και γενικότερης αρχαιολογικής προσέγγισης, όλα δείχνουν πως τα καρφιά αυτά ήταν της Σταύρωσης" δήλωσε ο σκηνοθέτης. "Και αφού ο Καϊάφας συνδέεται μόνον με την σταύρωση του Ιησού, δυο και δυο κάνουν τέσσερα πως αυτά είναι τα καρφιά".

Η Ισραηλινή Αρχαιολογική Υπηρεσία που επόπτευσε την ανασκαφή του τάφου - έκτοτε αυτός σφραγίστηκε - αφήνει αμφιβολίες σχετικά με το ότι ο εν λόγω τάφος ήταν το σημείο ταφής του Καϊάφα και λέει πως είναι σύνηθες να βρίσκονται καρφιά σε τέτοια μέρη.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου