Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Eπικίνδυνοι ρωσοταλιμπάν σε Θεσσαλονίκη & Πέλλα




Εξαρθρώθηκε συμμορία που συγκροτήθηκε με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και ενέχεται σε ληστεία των ΕΛ.ΤΑ Αριδαίας, με λεία 56.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν συνολικά (4) άτομα, μεταξύ των οποίων και τα δύο ηγετικά στελέχη της εγκληματικής ομάδας

Διενεργήθηκαν στο πλαίσιο τη αυτόφωρης διαδικασίας (3) έρευνες σε σπίτια παρουσία δικαστικών λειτουργών:




Εξαρθρώθηκε πενταμελής εγκληματική ομάδα , μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, η οποία συγκροτήθηκε με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών και ενέχεται σε ληστεία των ΕΛ.ΤΑ Αριδαίας, που έγινε την 20-12-2010, με λεία 56.000 ευρώ.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση , συνελήφθησαν συνολικά (4) ομογενείς, ηλικίας από 24 ως 35 ετών, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών αστυνομικών επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα.
Σε βάρος των συλληφθέντων, αλλά και πέμπτου συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της «Σύστασης Συμμορίας», παράβασης του Νόμου «περί Όπλων», της παράβασης του Νόμου «περί Ναρκωτικών» και της «Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».


Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
1)Διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2010, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών, σε περιοχές εκτός του Νομού Θεσσαλονίκης.

2)Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική ομάδα και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι τους. Ηγετική θέση κατείχαν οι δύο 27χρονοι συλληφθέντες, οι οποίοι κατήρτιζαν τα σχέδια δράσης και εφοδίαζαν τη συμμορία με τον απαιτούμενο οπλισμό.

3)Προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi), ο οποίος μεταξύ άλλων περιελάμβανε παρακολούθηση υποψήφιων θυμάτων, κατόπτευση των επιλεγόμενων χώρων, επιλογή κύριων και εναλλακτικών δρομολογίων προσέγγισης και διαφυγής.

4)Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των συλληφθέντων στην ένοπλη ληστεία και τον τραυματισμό του Διευθυντή του Υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ, στην πόλη της Αριδαίας, το Δεκέμβριο του 2010.

5)Επιβεβαιώθηκε ότι τα προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες χρηματικά ποσά, νομιμοποιούνταν παρανόμως με αγορές αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.


Με βάση τα παραπάνω στοιχεία της έρευνας, πραγματοποιήθηκαν χθες (25-10-2011) το πρωί, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα, οπότε και συνελήφθησαν οι (4) δράστες, ενώ διενεργήθηκαν έρευνες σε τρεις οικίες των ομογενών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


(1) πιστόλι MAKAROV με 20 φυσίγγια
(1) ομοίωμα περιστρόφου
(2) πολεμικά-κυνηγετικά μαχαίρια
(2) φορητοι πομποδέκτες
(3) κράνη μοτοσικλετιστή
(2) μικροδέματα , συνολικού βάρους 28,6 γραμ.
(8) ημιαποξηραμένα κλαδιά κάνναβης

Επίσης, εντοπίσθηκαν σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο στην αυλή μιας από τις ερευνώμενες οικίες (8) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν, ενώ μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν συνολικά (4) ΙΧ αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης έκνομων ενεργειών και ως προερχόμενα από νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου