Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Χαμός έξω από την Βουλή ~ Ακροαριστεροί εναντίον ΠΑΜΕ


ΕΜΦΥΛΙΟΣ!

Κουκουλουφόροι-παρακρατικοί-αναρχικοί πετάνε βόμβες μολότωφ πάνω σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Συγκλονιστικές εικόνες με 30 δολοφόνους αναρχικούς που χτυπάνε έναν "αιχμάλωτο"!
Πέτρες, μάρμαρα και μολότωφ κατευθείαν πάνω στα σώματα! ΚΟΛΑΣΗ









Προσχεδιασμένη χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ, κάνοντας λόγο για παρακρατικούς, ενώ κατήγγειλε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που μιλούσαν για εμφύλιο πόλεμο και κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ ότι θεωρεί ιδιοκτησία του Σύνταγμα.


Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Για τη στάση της Αστυνομίας, είπε ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να επέμβει γιατί θα γίνονταν χειρότερα τα πράγματα.
Μάχες σώμα με σώμα στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδες που ανέβαιναν από την Καραγιώργη Σερβίας με πέτρες και άλλα "πυρομαχικά" επιτέθηκαν στις αλυσίδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ που κρατούσαν, μέχρι εκείνη των ώρα, τη ζώνη της λεωφόρου Αμαλίας μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές, πολλοί από το κίνημα «Δεν πληρώνω», είχαν ανακατευθεί ομάδες κουκολοφόρων, οι οποίοι άρχισαν να συγκρούονται με την περιφρούρηση, πετώντας βροχή από πέτρες, ξύλα και μάρμαρα. Στο σημείο εκείνο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και η περιφρούρηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει για να ανασυνταχθεί από τη μια πλευρά προς τα λουλουδάδικα και από την άλλη προς την Πανεπιστημίου.

Οι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύθηκαν τον κενό χώρο και μέχρι να εμφανιστούν οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που κατέβηκαν από το προαύλιο της Βουλής, έβγαλαν τις βαριοπούλες και άρχισαν να σπάνε μάρμαρα από τις εισόδους των ξενοδοχείων King George και Μεγάλη Βρετανία.

Γρήγορα η σύγκρουση γενικεύτηκε με βροχή μολότοφ από την πλευρά των αναρχικών εναντίον της περιφρούρησης της συγκέντρωσης, σε ολόκληρη την Αμαλίας, αλλά και των ανδρών της Αστυνομίας, οι οποίοι απαντούσαν με τη σειρά τους με χημικά και δακρυγόνα. Οι ομάδες της περιφρούρησης αμύνονταν στις επιθέσεις των κουκουλοφόρων με τα ξύλα από τα πανό, το μοναδικό «όπλο» που είχαν στη διάθεσή τους, ωστόσο στο τέλος επιβλήθηκαν.

Ο κόσμος μέχρι εκείνη την ώρα ήταν και σήμερα πολύς και παρά τις συγκρούσεις δεν εγκατέλειψε την πλατεία, όπως και χθες.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για τραυματισμένους πολίτες καθώς οι πέτρες και τα μάρμαρα έπεφταν βροχή και αδιακρίτως. Λίγο μετά τις 15:30 δύο ασθενοφόρα μπήκαν στο χώρο της πλατείας Συντάγματος για να παραλάβουν τους τραυματίες οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Οπως έγινε γνωστό οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός είναι 20 ένας εκ των οποίων έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα που του προκλήθηκαν από ρίψη μολότοφ.

Διμοιρίες των ΜΑΤ πλησίασαν λίγο μετά τις 15:20 ενώ μέλη του ΠΑΜΕ προσπαθούν να απομονώσουν τις ομάδες των κουκουλοφόρων. Παρατάχθηκαν και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος από την Καραγιώργη Σερβίας ως τη Μητροπόλεως επιχειρώντας να «καθαρίσουν» την πλατεία από τους κουκουλοφόρους, που συνεχίζουν να πετούν πέτρες.

Οι διαδηλωτές κατόρθωσαν μετά από λίγο να επανέλθουν στην πλατεία και τη λεωφόρο Αμαλίας, ξαναφτιάχνοντας την συγκέντρωση που επιχείρησαν να διαλύσουν οι κουκουλοφόροι.

Η Αστυνομία συνεχίζει να καταδιώκει ομάδες κουκουλοφόρων, οι οποίες έχουν διασπαστεί και απωθούνται προς τις οδούς Καραγιώργη Σερβίας, Ερμού, Μητροπόλεως και Φιλλελήνων.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου