Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ρατσισμός και νταβατζιλίκι στην Χαλκιδική



Το πρώην αφετικό του φέρεται να εκβίαζε 38χρονος Αλβανός, ο
οποίος όχι μόνο ζητούσε να ξαναπροσληφθεί για να δουλέψει στα χωράφια, αλλά απαιτούσε, σύμφωνα με την Αστυνομία, να προσλαμβάνονται ως εργάτες μόνον οικεία του πρόσωπα!

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά την καταγγελία στις αρχές ενός 36χρονου από τα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, ο οποίος,..
 όπως ανέφερε, δέχτηκε επανειλημμένως απειλές από το φερόμενο ως δράστη. Τελικά, ο 38χρονος Αλβανός συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εκβίασης.



Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 36χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι απασχολούσε παλαιότερα τον αλλοδαπό ως εργάτη σε αγροτικές εργασίες. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, ο 38χρονος Αλβανός προ ημερών του απέσπασε με την απειλή βίας χρηματικό ποσό, που, όπως έλεγε, του χρωστούσε λόγω επαγγελματικών διαφορών, ενώ στη συνέχεια ζήτησε και άλλα χρήματα.

Επίσης, το θύμα κατήγγειλε ότι ο 38χρονος αλλοδαπός απαιτούσε να απομακρυνθούν από τα χωράφια του οι εργάτες που είχαν προσληφθεί πρόσφατα, προκειμένου να εργαστούν σε αυτές τις δουλειές ο ίδιος και οικεία του πρόσωπα.

Μάλιστα, απειλές είχαν δεχτεί και οι νεοπροσληφθέντες εργάτες, ώστε να εγκαταλείψουν την εργασία τους. Τελικά, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και ο 38χρονος συνελήφθη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου