Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Έπιασαν ρατσιστές που λήστευαν ηλικιωμένους


Αλβανοί φυσικά οι δράστες...

Δυο εβδομάδες σκληρής προσπάθειας και ερευνών χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου για να εξιχνιάσουν την ένοπλη ληστεία που έγινε σε βάρος ενός ηλικιωμένου ζευγαριού μέσα στο σπίτι του στα Πλατανίδια Μαγνησίας. Δράστες είναι δυο νεαροί Αλβανοί, που εξετάζεται αν κρύβονται πίσω και από άλλες παρόμοιες ληστείες αφού στην περιοχή τα κρούσματα είναι πολλά.



Η ληστεία είχε γίνει στις 12 Οκτωβρίου από δύο 23χρονους αλλοδαπούς, που εισέβαλαν στο σπίτι του 71χρονου με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ακινητοποίησαν τον ίδιο και την 60χρονη σύζυγό του με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού. Αφού τους χτύπησαν για να τους αναγκάσουν να αποκαλύψουν πού έκρυβαν χρήματα, άρπαξαν 420 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Μέρος των κλοπιμαίων και το κινητό της 60χρονης βρέθηκαν στην κατοχή των δυο κακοποιών και επιστράφηκαν στο ζευγάρι.

Ωστόσο, οι δύο κακοποιοί που λήστεψαν έναν 60χρονο μέσα στο σπίτι του στο Αμπελοχώρι Θηβών, παραμένουν άφαντοι. Οι κουκουλοφόροι δράστες που κρατούσαν ο ένας κοντόκανη καραμπίνα και ο άλλος πιστόλι, απείλησαν με σπαστά ελληνικά τον 60χρονο που βρισκόταν στον περίβολο του σπιτιού του αλλά δεν αρκέστηκαν στα 15 ευρώ που ήταν το περιεχόμενο του πορτοφολιού του!



Έτσι, τον οδήγησαν μέσα, όπου ακινητοποίησαν και την 56χρονη σύζυγό του, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και του έβγαλαν την χρυσή βέρα από το δάχτυλο! Στη συνέχεια, άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα και δύο κάρτες ανάληψης μετρητών, πήραν και τα κλειδιά του Citroen Xsara του 60χρονου και έγιναν άφαντοι με αυτό!

Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου