Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο ξεναγός ήταν κανίβαλος!


Ενα ανατριχιαστικό τέλος φαίνεται ότι επιφύλαξε η μοίρα σε έναν γερμανό ιστιοπλόο κατά την επίσκεψή του στο Νούκου Χίβα, το μεγαλύτερο νησάκι του συμπλέγματος Μαρκίζ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Λάτρης της θάλασσας και του βυθού της, ο 40χρονος Στέφαν Ραμίν είναι πολύ πιθανό να έπεσε θύμα ανθρωποφαγίας από τον ντόπιο ξεναγό που είχε αναλάβει να τον ξεναγήσει στα ενδότερα του νησιού:


Υπέρ αυτής της εκδοχής συνηγορούν τα υπολείμματα οστών τα οποία εντοπίστηκαν σε μια υπαίθρια θράκα που κάπνιζε ακόμη στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του ιστιοπλόου. Στα μακάβρια ευρήματα περιλαμβάνονται ακόμη το σαγόνι ενός ανθρώπινου κρανίου και δόντια. Το υλικό που εντοπίστηκε στάλθηκε σε εργαστήριο στο Παρίσι προκειμένου να αναλυθεί το DNA και να ταυτοποιηθεί με το γενετικό υλικό του εξαφανισμένου Στέφαν.


Αφαντος παραμένει και ο οδηγός του θύματος. Ο Ανρί Αϊτί εμφανίστηκε στη Χάικε Ντορσχ για να της αναφέρει ότι ο σύντροφός της είχε τραυματιστεί σε ατύχημα και ότι χρειαζόταν βοήθεια. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εφιαλτική: όπως καταγγέλλει η ίδια, ο ξεναγός την έδεσε σε ένα δέντρο και αφού την κακοποίησε σεξουαλικά, την εγκατέλειψε δεμένη. Η Χάικε Ντορσχ κατάφερε, όμως, να λυθεί και να αναζητήσει βοήθεια από τις Αρχές. Η έρευνα στο σημείο όπου, σύμφωνα με τον ξεναγό του, είχε εξαφανιστεί ο Στέφαν, οδήγησε στον εντοπισμό των μακάβριων ευρημάτων και την υπόθεση ότι ο γερμανός ιστιοπλόος είχε πέσει θύμα κανιβαλισμού.

Η πρακτική αυτή δεν είναι άγνωστη στην περιοχή. Πολλές δεκαετίες πριν γίνουν γνωστά τα νησιά Μαρκίζ ως τόπος γυρισμάτων του τηλεοπτικού σόου «Survivor», ήταν γνωστά για τις τελετές ανθρωποφαγίας. Τα νησιά είχαν εμπνεύσει και τον Χέρμαν Μέλβιλ. Ο συγγραφέας του «Μόμπι Ντικ» είχε επισκεφτεί το Νούκου Χίβα το 1842 και είχε περάσει λίγες εβδομάδες φιλοξενούμενος μιας φυλής κανιβάλων. Η εμπειρία του, όμως, ήταν πολύ διαφορετική: «Είναι προτιμότερο να κοιμάσαι με έναν εγκρατή κανίβαλο παρά με έναν μεθυσμένο χριστιανό» έγραψε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου