Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Σοκαριστικό βίντεο ~ Εγκληματική αδιαφορία δεκάδων περαστικών σε παιδί θύμα τροχαίου
Σοκ, οργή και προβληματισμό προκαλεί στην κινεζική κοινωνία και διεθνώς το τραγικό περιστατικό ενός δίχρονου κοριτσιού που χτυπήθηκε από φορτηγάκι και εγκαταλείφθηκε τραυματισμένο στο δρόμο.

Δεκαεννέα περαστικοί έστρεψαν αλλού το βλέμμα ενώ το παιδί ήταν πεσμένο στο έδαφος και η εγκληματική αδιαφορία όλων είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί το νήπιο από δεύτερο βαν και να είναι σήμερα εγκεφαλικά νεκρό:Το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Φοσάν έχει καταγραφεί σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας (προσοχή είναι σκληρό το περιεχόμενο), το οποίο κάνει το γύρο του Διαδικτύου ξεσηκώνοντας κατακραυγή. Κινεζικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν την ιστορία της μικρής Λου Λου, η οποία διακομίστηκε με τόση καθυστέρηση στο νοσοκομείο που είναι πια εγκεφαλικά νεκρή.

Η μικρή τριγυρνούσε σε αγορά της πόλης όταν ο οδηγός ενός λευκού βαν ξαφνικά επιτάχυνε, την χτύπησε και της πάτησε τα πόδια με τις ρόδες του φορτηγού. Ο οδηγός σταμάτησε για δευτερόλεπτα και μετά έφυγε περνώντας με το βαν ξανά πάνω από το παιδί.

Ένας περαστικός είδε το περιστατικό, αλλά δεν βοήθησε το κορίτσι που βρισκόταν μπροστά του μέσα σε λίμνη αίματος. Μπροστά από το παιδί πέρασαν και άλλα άτομα, ανάμεσά τους ένας ποδηλάτης και ένας μοτοσυκλετιστής. Κανείς δεν βοήθησε τη μικρή.

Λίγα λεπτά αργότερα ένα δεύτερο φορτηγάκι πέρασε πάνω από το παιδί συνθλίβοντας τα δύο του πόδια. Στα επόμενα πέντε λεπτά δέκα περαστικοί εμφανίστηκαν στο δρόμο, ανάμεσά τους μία μητέρα με το παιδί της.

Όλοι έστρεψαν το βλέμμα αλλού. Κανείς δεν κάλεσε ασθενοφόρο, κανείς δεν βοήθησε τη μικρή που κείτονταν στο έδαφος.

Τελικά μία γυναίκα εργαζόμενη στην καθαριότητα βρέθηκε κοντά στη μικρή Λου Λου, μετακίνησε το παιδί και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια ψάχνοντας τη μητέρα του -η οποία είχε πάει να παραλάβει κάποια πλυμένα ρούχα.

Η μητέρα ενημερώθηκε και το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Ήταν αργά. Δύο οδηγοί -αμφότεροι συνελήφθησαν- είχαν εγκαταλείψει τη μικρή Λου Λου και συνολικά 19 περαστικοί την προσπέρασαν.

Οργισμένα σχόλια κατακλύζουν την κινεζική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Weibo. «Στην Κίνα δεν υπάρχει πάτος για την ανθρώπινη ηθική. Η Κίνα καταρρίπτει νέα ρεκόρ ξανά και ξανά» είναι ένα από αυτά. Άλλοι θα μπουν βαθύτερα: «Σήμερα οι άνθρωποι αγνοούν τα πάντα εκτός από το χρήμα».

Είναι και κάποιοι που δηλώνουν ότι κατανοούν το δίλημμα μπροστά στο οποίο βρέθηκαν οι περαστικοί -εάν βοηθήσουν μπορεί να κατηγορηθούν για το ατύχημα ή να χρειαστεί να αναλάβουν το κόστος κάποιας θεραπείας.

Η εφημερίδα China Daily είχε καταγράψει περιστατικά προ μηνών στα οποία ηλικιωμένοι άνδρες που έπεφταν στο δρόμο έμεναν αβοήθητοι γιατί οι συμπολίτες τους δεν ήθελαν να ανακατευτούν...

Σε μία περίπτωση, ένας άνδρας που βοήθησε μία ηλικιωμένη τραυματισμένη γυναίκα και την μετέφερε στο νοσοκομείο υποχρεώθηκε μετέπειτα με δικαστική απόφαση να καλύψει μέρος των ιατρικών εξόδων.

Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου