Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το ξύλο της χρονιάς τους έφαγαν 2 αλβανοί +λάθρο-news


Θα… καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισαν να διαρρήξουν ένα σπίτι στο Δίστομο Βοιωτίας, οι δύο αλλοδαποί κακοποιοί, μετά τα όσα τράβηξαν στα χέρια του… χειροδύναμου ιδιοκτήτη που τους «σάπισε» κυριολεκτικά στο ξύλο! Αμέσως μετά, τους παρέδωσε στην Αστυνομία για τα υπόλοιπα!

Ο θόρυβος που έκαναν οι δυο Αλβανοί ηλικίας 19 και 35 χρόνων, ξύπνησε τον...
 52χρονο ιδιοκτήτη που αν και αγουροξυπνημένος δεν τα έχασε ούτε στιγμή. Μέσα σε δευτερόλεπτα, έβγαλε… νοκ άουτ και τους δυο και στη συνέχεια τηλεφώνησε στο τμήμα του Δίστομου. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι και παρέλαβαν τους Αλβανούς, που εξετάζεται αν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις στην περιοχή.

Αντίθετα, ο 63χρονος που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις άγνωστους κουκουλοφόρους μέσα στο σπίτι του στο Παλαίφυτο Πέλλας, δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν τον απείλησαν με μαχαίρια και τον χτύπησαν. Οι δράστες άρπαξαν 500 ευρώ, 250 χρυσές λίρες και κοσμήματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ και διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στον οικισμό Βασιλική της Στυλίδας, ένας 36χρονος προσπάθησε να διαρρήξει μια εξοχική μονοκατοικία, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, άρπαξε όσα εργαλεία βρήκε στον κήπο και... έβαλε στόχο το διπλανό σπίτι στο οποίο τρύπωσε σπάζοντας το παράθυρο της κουζίνας. Όμως, την ώρα που έψαχνε για χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα, έφτασαν οι αστυνομικοί ειδοποιημένοι από έναν γείτονα που είδε τι συνέβαινε και τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω.


Extra:

Έπιασαν κι άλλο «βαποράκι» στην Κόνιτσα

Αυτή τη φορά, το φορτίο με τα ναρκωτικά που έστελναν στην Ελλάδα τα αλβανικά «καρτέλ», ήταν μικρό. Ούτε αυτό, όμως, κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια της Ελληνική Αστυνομίας που συνέλαβε στην Αγία Παρασκευή της Κόνιτσας τον μεταφορέα, έναν 47χρονο Αλβανό.

Το «βαποράκι» πέρασε παράνομα στην ελληνική επικράτεια μεταφέροντας έναν σάκο με τα ναρκωτικά. Έγινε αντιληπτός, όμως, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας που τον συνέλαβαν και βρήκαν τις τρεις σακούλες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους δυο κιλών και 766 γραμμαρίων. Ο 47χρονος παραδόθηκε στην Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.



Είχε νόμιμο όπλο αλλά όχι για την… Ελλάδα!

Οπλισμένος μέχρι τα… δόντια, αλλά σαν κύριος πήγε να βγει από τη χώρα για να περάσει στην πατρίδα του ένας 37χρονος Βούλγαρος συνοδευόμενος από μια 24χρονη ομοεθνή του! Όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Ορμενίου του έκαναν έλεγχο στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης, βρήκαν στην κατοχή του ένα μικρό οπλοστάσιο.

Στο αυτοκίνητο υπήρχαν ένα πιστόλι των 9mm με την θήκη του, μια γεμιστήρα με 13 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος και τρία φυσίγγια διασποράς! Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αμέσως τους δύο αλλοδαπούς και τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, όπου ο 37χρονος τους έδειξε την άδεια οπλοφορίας που είχε. Όμως, η άδεια είχε εκδοθεί από τις βουλγαρικές αρχές και, φυσικά, δεν είχε την παραμικρή ισχύ στην Ελλάδα!

Κι αν για το πιστόλι ο αλλοδαπός είχε μια δικαιολογία, δεν μπόρεσε να εξηγήσει σε τι του χρησίμευαν ένα κυνηγητικό μαχαίρι μήκους 31 εκατοστών, ένας πτυσσόμενος σουγιάς μήκους 22 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, μια σιδερογροθιά και ένα αναισθητικό σπρέι που είχε ακόμη στο αυτοκίνητό του, το οποίος επίσης κατασχέθηκε! Έτσι, το ζευγάρι δεν γλίτωσε την δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή που τους άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
 


Δέκα διαρρήξεις από 11μελή σπείρα γυφτων στην Σπάρτη

Έντεκα γύφτοι, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι, λυμαίνονταν τους τελευταίους δυο μήνες τα σπίτια ανυποψίαστων κατοίκων στην Σπάρτη, όπου είχαν διαπράξει τουλάχιστον δέκα διαρρήξεις και ερευνάται αν ο αριθμός τους είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Η σπείρα δρούσε από τα τέλη Αυγούστου και, από τις κλοπές που έχουν εξιχνιαστεί ως τώρα, αποκόμισε συνολικά 10.090 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 45.000 ευρώ και διάφορα αντικείμενα! Όμως, οι δράστες άφησαν πίσω τους ίχνη και οι άνδρες της Ασφαλείας τους συνέλαβαν τον ένα μετά τον άλλο. Πρόκειται για τρεις ανήλικους ηλικίας 17, 13 και 15 χρόνων και οκτώ μεγαλύτερους ηλικίας 28, 29, 30, 29, 34, 25, 27, και 23 χρόνων που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Σπάρτης. 
 
*** Στην Καρδίτσα, οι άνδρες της Ασφάλειας έβαλαν στο χέρι δύο Έλληνες ηλικίας 38 και 22 χρόνων που, τον τελευταίο μήνα, είχαν διαρρήξει οκτώ καταστήματα και γραφεία στην πόλη από τα οποία έκλεβαν φορητούς υπολογιστές, διάφορα αντικείμενα και μικροποσά. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος μίας 50χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος, που αγόραζε τα κλοπιμαία από τους δράστες και τα… μεταπωλούσε στους πελάτες της. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

*** Στην Κόρινθο, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Αλβανών ηλικίας 31 και 28 χρόνων που αποδείχθηκε ότι είχαν διαρρήξει το σπίτι ενός 36χρονου και είχαν αρπάξει ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη τους.
 
 
Έφερε 14 όπλα από την Βουλγαρία!
 
Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με 14 όπλα και χιλιάδες σφαίρες προσπάθησε να εισάγει παράνομα στην χώρα από τη γειτονική Βουλγαρία ένας 46χρονος Έλληνας που συνελήφθη στο φυλάκιο του Προμαχώνα και ανακρίνεται για να εξακριβωθεί για που τα προόριζε.


Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 46χρονος, βρέθηκαν 14 πιστόλια κρότου-αερίου μέσα σε πλαστικές θήκες, 14 μεταλλικοί γεμιστήρες και 4.000 φυσίγγια αερίου διαμετρήματος 9mm. Εκτός από αυτά, βρέθηκαν και 14 μεταλλικοί εκτοξευτήρες φωτοβολίδων που μπορούσαν να προσαρμοστούν στην κάνη των πιστολιών!

Τα όπλα και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ ο 46χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σερρών που του άσκησε δίωξη για λαθραία εισαγωγή οπλισμού και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στην απολογία του.

Στο Μικρό Δάσος του Κιλκίς, συνελήφθη ένας 37χρονος Γεωργιανός στο σπίτι του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Παιονίας ανακάλυψαν ένα πιστόλι με μια μεταλλική γεμιστήρα, έναν μεταλλικό πύρο και οκτώ φυσίγγια διαμετρήματος των 9 mm. Ο αλλοδαπός που βρισκόταν παράνομα στη χώρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.


Γυφτάκια «μπουκαδόροι» στα χέρια της Αστυνομίας

Πληθαίνουν καθημερινά τα κρούσματα εμπλοκής ανήλικων παιδιών σε διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα, που δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για την αύξηση της εγκληματικότητας στις νέες ηλικίες… Στο Αγρίνιο, ένα 14χρονο αγόρι συνελήφθη μαζί με έναν 18χρονο όταν τρύπωσαν στο αυτοκίνητο ενός 36χρονου από το πορτ μπαγκάζ που είχε αφήσει ξεκλείδωτο και άρπαξαν ένα κινητό και μικρό χρηματικό ποσό. Φεύγοντας, όμως, έπεσαν σε περιπολία της Ασφαλείας που τους συνέλαβε και βρήκε πάνω τους τα κλοπιμαία. Έτσι, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.


*** Στην Πάτρα, ένα πιτσιρίκι μόλις 13 χρόνων ήταν μέλος σπείρας μαζί με άλλους τρεις γύφτους 21, 19 και 19 χρόνων και συμμετείχε στην διάρρηξη του μηχανουργείου ενός 67χρονου στο Κάτω Καστρίτσι. Οι δράστες άρπαξαν σίδερα αξίας 5.000 ευρώ, τα φόρτωσαν σε δυο φορτηγάκια και τράπηκαν σε φυγή. Όμως, εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

*** Στο Αλιβέρι, τρεις νεαρές γύφτισσες ηλικίας 17, 24 και 37 χρόνων τρύπωσαν σε δύο σπίτια που έλειπαν οι ιδιοκτήτες τους στην περιοχή Θαρούνια και άρπαξαν δυο κινητά και 380 ευρώ. Όμως, τις είδαν γείτονες που ειδοποίησαν το τοπικό αστυνομικό τμήμα και οι αστυνομικοί τις εντόπισαν και τις συνέλαβαν με τα κλοπιμαία στις τσέπες.
protothema.gr



Ρατσιστές λαθρομετανάστες αλβανοί, σπέρνουν θάνατο με ηρωίνη

1. Απογευματινές ώρες της 18-10-2011, στα Πατήσια, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 23 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης.


Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., αξιοποιώντας πληροφορία για αλλοδαπό, που δραστηριοποιείται στην πώληση ποσοτήτων ηρωίνης στο Κέντρο Αθηνών, σε μικροεμπόρους-χρήστες ναρκωτικών ουσιών οι οποίοι στη συνέχεια προμήθευαν άλλους χρήστες, μετά από σχετικές έρευνες εντόπισαν τον ανωτέρω δράστη και ακολούθησε η σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους –310- γραμ.

Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Μία (1) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Ένας (1) ηλεκτρικός αναδευτήρας.

2. Απογευματινές ώρες της 18-10-2011, στην Κυψέλη, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,, συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Σιέρα Λεόνε, ηλικίας 33 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., αξιοποιώντας πληροφορία για αλλοδαπό, που δραστηριοποιείται στην πώληση ποσοτήτων κοκαΐνης στο Κέντρο Αθηνών, σε μικροεμπόρους-χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι στη συνέχεια προμήθευαν άλλους χρήστες, μετά από σχετικές έρευνες εντόπισαν τον ανωτέρω δράστη και ακολούθησε η σύλληψή του. Μεγάλο μέρος της ποσότητας κοκαΐνης που κατασχέθηκε, βρέθηκε σε συσκευασίες του 0,1 γραμμαρίου, τις οποίες τοποθετούσε στη στοματική κοιλότητα του ώστε να είναι εύκολη η κατάποσή τους σε περίπτωση ελέγχου από Αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους -18,3- γραμ.

Το χρηματικό ποσό των –410- ευρώ.
Δύο (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα 19-10-2011 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.-


Έκλεβαν ακόμη και τις κολώνες φωτισμού!

Μπόλικη δουλειά θα έχουν για τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αιγίου, μετά τα ευρήματα που έπεσαν στα χέρια τους κατά την αιφνιδιαστική επιχείρηση που έκαναν σε καταυλισμό γύφτων «κυνηγών» μετάλλων στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγιαλείας!


Όπως διαπίστωσαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι ένοικοι του καταυλισμού δεν έκλεβαν απλώς καλώδια χαλκού – από τα οποία βρέθηκαν συνολικά τόσα που το βάρος ξεπερνάει τον έναν τόνο!- αλλά ακόμη και τις… κολώνες φωτισμού του δήμου, έντεκα από τις οποίες βρέθηκαν στα περίπου δέκα παραπήγματα τα οποία ερευνήθηκαν εξονυχιστικά!

Οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη έναν πλήρη οικιακό εξοπλισμό κουζίνας, απορροφητήρες, air condition, αλυσοπρίονα, ηλεκτροκολλήσεις, χορτοκοπτικά μηχανήματα, ηλεκτρικούς τροχούς και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, για την προέλευση των οποίων όλοι έκαναν τους… ανήξερους! Από τα συνολικά 30 άτομα που υποβλήθηκαν σε έλεγχο, προσήχθησαν 20 στην Ασφάλεια Αιγίου, αλλά μόνο τρεις συνελήφθησαν επειδή εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.


Άρπαξε ό,τι βρήκε και έγινε "καπνός"
 
Ένας 28χρονος Ιρακινός είναι ο δράστης διάρρηξης, Ι.Χ. αυτοκινήτου, που συνέβη πριν από 20 ημέρες στο Ηράκλειο.
Όπως κατήγγειλε ο 56χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, είχε αφαιρεθεί από το όχημα του που ήταν παρκαρισμένο σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, αφαίρεσε μια τσάντα ώμου η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά του έγγραφα και αντικείμενα. Μετά από τις αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, βρέθηκε η τσάντα στην Εθνική οδό, από την οποία η δράστης είχε αφαιρέσει μόνο ένα ζεύγος γυαλιά οράσεως αξίας 450€.

Στο πλαίσιο προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και γενικών αναζητήσεων του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με το οποίο ο δράστης διέφυγε, προέκυψε ότι δράστης της αναφερόμενης αξιόποινης πράξης, είναι 28χρονος Ιρακινός ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

 
Σύλληψη Βούλγαρου και Σκοπιανού στην Κρήτη για κλοπή.

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα (18-10-2011), στο Ηράκλειο από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 49χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας και 46χρονος αλλοδαπός υπήκοος Φύρομ, για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι (18-10-2011) ανωτέρω συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν σε εταιρεία ανακύκλωσης υλικών στο Ηράκλειο, προκειμένου να διαθέσουν συνολικά 23 υδρόμετρα, τα οποία όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα προανάκριση, είχαν αφαιρέσει σε άγνωστο χρόνο από διάφορες περιοχές του Ηρακλείου.

Δεκατρία εξ αυτών αναγνωρίστηκαν από αρμόδιο υπάλληλο της Δ .Ε. Υ. Α. Ηρακλείου, τα οποία και αποδοθήκαν. Τα υπόλοιπα δέκα υδρομετρα φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου προκειμένου εξακριβωθεί η προέλευσης τους.





Δράστες συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, κατόπιν ενημέρωσης ιδιοκτήτη εταιρίας ανακύκλωσης .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου