Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Σκοπιανοί ληστές ρήμαζαν σπίτια σε Κιλκίς και Πέλλα



Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, που διέπραξε συνολικά δεκαοκτώ κλοπές και διαρρήξεις στους Νομούς Κιλκίς και Πέλλας, προχώρησαν άντρες του τμήματος Αξιούπολης, συλλαμβάνοντας τους δύο, εκ των τριών συνολικά, δραστών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι FYROM, ηλικίας 38 και 27 ετών, σε βάρος των...
 οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Στο κρησφύγετο των τριών αντρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, τιμαλφή, χρηματικό ποσό και δύο κυνηγετικά όπλα.

Αρχικά, σε αγροτική περιοχή στη Γοργόπη Κιλκίς εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. Φορτηγό για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την προηγούμενη ημέρα, εντός του οποίου βρέθηκαν κοσμήματα, τιμαλφή, χρηματικό ποσό και διάφορα εργαλεία.


Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε η 27χρονη, η οποία στη συνέχεια υπέδειξε το κρησφύγετο τους, όπου και εντοπίστηκαν οι δύο ομοεθνείς συνεργοί της. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο συνελήφθη ο 38χρονος, ενώ ο τρίτος συνεργός τους διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται. Στο κρησφύγετο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, διαφόρων αξεσουάρ και τιμαλφών, χρηματικό ποσό και δύο κυνηγετικά όπλα.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι όλα τα προαναφερόμενα αντικείμενα ήταν προϊόντα κλοπών και διαρρήξεων οχημάτων και ότι οι τρεις αλλοδαποί ενώθηκαν και συνέστησαν εγκληματική ομάδα για τη διάπραξη κλοπών με την μέθοδο της θραύσης υαλοπινάκων έχοντας διακριτούς ρόλους, οργάνωση, διαρκή δομή και δράση και αποκομίζοντας χρηματικά ποσά.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα από 19-10-2011 έως 22-10-2011 οι δράστες διέπραξαν 18 διαρρήξεις (13 σε Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα, 3 σε σπίτια και καταστήματα, 1 σε παγκάρι εκκλησίας και 1 αφαίρεση Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκίνητου) και αφαιρούσαν τιμαλφή και χρήματα.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλες κλοπές και διαρρήξεις.
Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου