Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Λογιστικό λάθος ύψους 55,5 δισ. έκαναν οι Γερμανοί


Ο εντοπισμός και συνεπακόλουθη απάλειψη λανθασμένης λογιστικής εγγραφής ύψους 55,5 σε προβληματική τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο θα υποβοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο.

Η αποκάλυψη του λάθους, που άφησε άναυδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφορά σε...
 διπλή εγγραφή χρέους της "FMS Wertmanagement", αποκαλούμενης και "κακής τράπεζας" που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της "HRE Bank", το 2009.

Η απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων συνεπάγεται τη μείωση του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ της χώρας, στο επίπεδο του 8,1% από 8,3% ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το λάθος σημειώθηκε όταν λογιστές της τράπεζας αντί να προσθέσουν τα σχετικά κονδύλια, τα αφαίρεσαν.

Η εξέλιξη πάντως συνοδεύτηκε από κριτική εκ μέρους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.

"Δεν πρόκειται για κανένα ποσό που αφήνει η νοικοκυρά μέσα στη γυάλα με τα μπισκότα και στη συνέχεια το ξεχνά", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν.

Συνέπεια όλων αυτών είναι το γερμανικό χρέος για το 2010 να πέσει από το 84,2% στο 83,2%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου