Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ρατσιστική επίθεση σε ηλικιωμένη στη Νεάπολη ~ Πολίτες έπιασαν τον ληστή


Σε κατάσταση σοκ νοσηλεύεται ηλικιωμένος, ο οποίος χτες το πρωί βρέθηκε στο στόχαστρο ληστών μέσα στο κατάστημά του στην Ανω Πόλη

Την ίδια μέρα, αγανακτισμένοι πολίτες στη Νεάπολη όρμησαν σε αλλοδαπούς που άρπαξαν χρήματα από την τσάντα ηλικιωμένης, κατορθώνοντας να ακινητοποιήσουν τον έναν από αυτούς και να τον παραδώσουν σε αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ»:



Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, θύμα ληστείας στην περιοχή της Ανω Πόλης έπεσε ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με είδη ραπτικής.

Οπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές, τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο μικρό κατάστημα του 75χρονου και απειλώντας ότι θα τον χτυπήσουν του ζήτησαν χρήματα. Την επίθεση σε βάρος του ηλικιωμένου αντιλήφθηκαν κάτοικοι της περιοχής, που ενημέρωσαν τις αρχές, ενώ ο 75χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε κατάσταση σοκ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σε τόσο άσχημη ψυχολογική κατάσταση που δεν μπόρεσε να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς, ενώ μέχρι χτες το βράδυ δεν είχε διευκρινιστεί τι αφαίρεσαν οι δράστες από το κατάστημά του.


Την παρακολουθούσαν

Στο μεταξύ, στο στόχαστρο τριών αλλοδαπών βρέθηκε χτες μία ηλικιωμένη, την οποία οι δράστες είχαν θέσει υπό «παρακολούθηση» από τη στιγμή που πραγματοποίησε ανάληψη χρημάτων από τράπεζα στην περιοχή της Νεάπολης. Οπως επισημαίνουν αστυνομικοί, οι δράστες, μόλις αντιλήφθηκαν ότι η γυναίκα μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό, άρχισαν να παρακολουθούν κάθε κίνησή της ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να αρπάξουν τα χρήματα.

Έτσι, όταν η γυναίκα μπήκε σε φούρνο στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, ο ένας από αυτούς την πλησίασε και πήρε μέσα από την τσάντα της περίπου 2.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αστυνομικοί, τις κινήσεις του αλλοδαπού αντιλήφθηκαν πολίτες, οι οποίοι όρμησαν εναντίον του και κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια να τον παραδώσουν σε άνδρες της ομάδας «ΔΙΑΣ» που περιπολούσαν με τις μοτοσικλέτες τους.

Οπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είναι ένας 39χρονος Ρουμάνος, ο οποίος όμως λίγο πριν τον πιάσουν οι πολίτες κατόρθωσε να δώσει τα χρήματα σε συνεργό του, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται. Στην υπόθεση πιθανότατα ενέχεται και ένας ακόμη αλλοδαπός, που επίσης αναζητείται.

agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου