Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

7~8 δισ. ευρώ οι απώλειες του ΙΚΑ από τις μαϊμού συντάξεις!


Το πρωτοφανές ποσό των 7 με 8 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία δεκαετία φθάνουν οι απώλειες του ΙΚΑ από τις «μαϊμού συντάξεις» σύμφωνα με εκτιμήσεις του διοικτή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή». Δήλωσε ότι τα λεφτά αυτά θα αναζητηθούν.

«Υπάρχουν δύο γιγάντιες σπατάλες, η μία αφορά...
 τις δαπάνες υγείας, και εξοικονομήσαμε πάνω από 700 εκατ. ευρώ, και έχουμε και σημαντικές εξοικονομήσεις από τον έλεγχο των δαπανών συντάξεων. Μέσα στο Νοέμβρη θα έχουμε πλήρη εικόνα για τις δαπάνες συντάξεων. Εκτιμώ ότι οι απώλειες τα τελευταία 10 χρόνια από τις συντάξεις φτάνουν τα 7 – 8 δισ. ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι σε εξέλιξη εγχείρημα περικοπής αναίτιων δαπανών που τις εγώ ονομάζω σπατάλες. Θα αναζητήσουμε τα λεφτά που χάθηκαν μέχρι το τελευταίο ευρώ, θα τα διεκδικήσουμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, το ΙΚΑ κάνει εξοικονομήσεις παντού, ενώ προωθείται και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ταμείου, όπως πώληση, χρονομίσθωση, ενοικίαση ή συνεκμετάλλευση.
Ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε ότι το ΙΚΑ μπορεί να χρειαστεί να ξαναδανειστεί με τη διαδικασία των repos. Για τις συνέπειες του «κούρεματος» του χρέους στο ταμείο, δήλωσε ότι το κούρεμα μπορεί να βοηθήσει κιόλας, καθώς μπορεί να αυξηθεί η δυνατότητα άντλησης ρευστότητας από τις τράπεζες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου