Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δημοψήφισμα και ψήφος εμπιστοσύνης +Βίντεο



Δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή συμφωνία αφού ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες, εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για ύψιστη πράξη δημοκρατίας.

«Ας δώσουμε το λόγο το λαό και στους πολίτες. Να τιμήσουμε το λαό και να τον κάνουμε συμμέτοχο στις αποφάσεις. Να υπάρχει κρυστάλλινη θέση για ένα θέμα που οριοθετεί το παρόν και το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία -όπως είπε- «στάθηκε πριν από δύο εβδομάδες - στο ιστορικό της ύψος, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία».«Η συμφωνία της συνόδου κορυφής ανοίγει νέα εποχή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί αν η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σταθεί στο ιστορικό ύψος των στιγμών», τόνισε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να στηρίξουν αυτή τη συμφωνία, όπως και όλοι οι πολίτες, όταν ενημερωθούν σωστά. «Συνεχίζουμε να ακούμε κριτική ότι δεν διαπραγματευθήκαμε, τη στιγμή που διαπραγματευτήκαμε το ίδιο το χρέος. Κάποιοι μιλούν για χρεοκοπία. Αλλά, η απόφαση αυτή εξασφαλίζει ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει. Λένε για τις αγορές. Οι αγορές θα ανοίξουν όταν εξασφαλίζουμε εμείς ότι μπορούμε να αποπληρώσουμε τα χρήματα που εμείς δανειζόμαστε».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου