Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

10 συμβουλές για καλή λειτουργία του οργανισμού




Στην υγειά… των αριθμών!

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προστατέψετε την υγεία σας.



1. Προσπαθείτε να κάνετε 2 φορές το χρόνο διακοπές, έστω και ολιγοήμερες και κοντινές. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα είναι αρκετά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Wisconsin Medical Journal, για να μειώσετε τα επίπεδα του στρες. Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό να δείτε το άγχος σας να γιγαντώνεται, αν περιμένετε να περάσουν 2 χρόνια χωρίς να... ξεμυτίσετε.


2. Σχεδόν το 99,9 % των ιών που βρίσκονται στις επιφάνειες του σπιτιού σας μπορείτε να το εξολοθρεύσετε, καθαρίζοντάς τες σχολαστικά με κάποιο ειδικό προϊόν.


3. Το γέλιο μπορεί να βελτιώσει μέχρι και κατά 39% τη διάθεσή σας. Αυτό συμβαίνει, καθώς όταν γελάτε απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι ορμόνες, δηλαδή, που συνεισφέρουν στην καλή διάθεση.


4. Όταν τρώτε έξω ή απ' έξω, έχει υπολογιστεί ότι καταναλώνετε κατά 50% περισσότερη τροφή.


5. Τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα αρκούν για να κάψετε 80 θερμίδες.


6. Το αργότερο μετά τα 30 είναι απαραίτητο να εντάξετε στο πρόγραμμά σας ένα ετήσιο check up –ακολουθώντας, βέβαια, πάντα τις συμβουλές του γιατρού σας.


7. Το 19% των ανθρώπων που στρώνουν το κρεβάτι τους σε καθημερινή βάση δηλώνουν πως... κοιμούνται καλύτερα.


8. Προστατέψτε την καρδιά σας, καταναλώνοντας 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο συμφωνούν πως το ελαιόλαδο με τα μονοακόρεστα και τα Ω-3 λιπαρά είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία της καρδιάς.


9. Μέχρι και 1,5 χρόνο ζωής μπορείτε να κερδίσετε, μειώνοντας την παρακολούθηση τηλεόρασης σε λιγότερο από 2 ώρες την ημέρα.


10. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού μέχρι και κατά 14%, χάρη στα φλαβονοειδή και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το κακάο.


agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου