Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Το κόκκινο κρασί μπορεί να είναι καλό για εσάς...


...αλλά όχι αν είστε ήδη υγιείς!

Ένα δημοφιλές συμπλήρωμα του κόκκινου κρασιού που ισχυρίζεται ότι δίνει τα οφέλη για την υγεία, δεν μπορεί να προστατεύσει μεσήλικες γυναίκες με μια σειρά από απειλητικές για τη ζωή συνθήκες, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Το κόκκινο κρασί περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται...
 ρεσβερατρόλη που έχει βρεθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Οι πωλήσεις της καθαρής ρεσβερατρόλης έχουν εκτοξευθεί δραματικά με την πεποίθηση ότι μπορεί να μειώσουν τη ζάχαρη και τα επίπεδα λίπους στο αίμα και να μειώσουν την αρτηριακή πίεση χωρίς τα μειονεκτήματα του αλκοόλ.

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν το συμπλήρωμα για να πάρουν τα οφέλη του κόκκινου κρασιού για την υγεία χωρίς να χρειάζεται να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα, έχει προωθηθεί ως λόγος για τη μακροβιότητα των Γάλλων, ενάντια σε μια πλούσια διατροφή.

Αλλά μια μελέτη σε υγιείς μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ανακάλυψε ότι εκείνες που δέχτηκαν σε υπερβολικά ποσοστά από το συμπλήρωμα ρεσβερατρόλης δεν ήταν πιο υγιείς από τις άλλες που πήραν ένα εικονικό χάπι.

Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, είπαν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο στο κόκκινο κρασί που να εξηγήσει γιατί οι πότες είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, διαβήτη και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Έδωσαν στις 15 γυναίκες 75mg ρεσβερατρόλης ημερησίως, το ίδιο ποσό που θα παίρνανε από την κατανάλωση οκτώ λίτρων κόκκινου κρασιού, και συγκρίνοντας την ευαισθησία τους στην ινσουλίνη με τους άλλους 14 που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Ο μελέτης συν-συγγραφέας Dr Samuel Klein, δήλωσε: «Τα συμπληρώματα Resveratrol έχουν γίνει δημοφιλή επειδή μελέτες σε κύτταρα και τρωκτικά δείχνουν ότι μπορεί να αποτρέψει ή να αντιστρέψει ορισμένα προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, ακόμη και καρκίνο.»

Και πρόσθεσε: «Λίγες μελέτες έχουν αξιολογήσει τις επιδράσεις της ρεσβερατρόλης σε ανθρώπους. Οι μελέτες που έγιναν σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη, ηλικιωμένοι ενήλικες με διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη ή παχύσαρκα άτομα είχαν περισσότερα προβλήματα μεταβολισμού από ό, τι οι γυναίκες που μελετήθηκαν.
«Έτσι είναι δυνατό η ρεσβερατρόλη να έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε άτομα που έχουν πιο ανώμαλο μεταβολισμό από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη. “

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Cell Metabolism.

Daily Mail Μετάφραση Γ.Μ. http://www.krasiagr.com





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου