Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ρατσιστική επιθεση στην Κορινθία


Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τέσσερις (4) γύφτοι, ηλικίας 23, 21, 36 και 23 ετών, για ένοπλη ληστεία σε βάρος 47χρονης Ελληνίδας.

Ειδικότερα όπως προέκυψε, χθες (18-10-2012) το βράδυ, στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας, οι ανωτέρω με την απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας, επιτέθηκαν στην 47χρονη κατά το χρόνο που αυτή έμπαινε στην οικία της, μαζί με το ανήλικο γιό της και...
 αφού μπήκαν στην οικία, αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, οι οποίοι εντόπισαν λίγο αργότερα τους ανωτέρω, στα Εξαμίλια Κορινθίας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα και τους συνέλαβαν.

Επιπρόσθετα στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, τέσσερα ζεύγη γάντια και ένας φακός, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.



Γύφτοι σταματούσαν αυτοκίνητα και λήστευαν τους οδηγούς

Τέλος στην δράση μιας τετραμελούς σπείρας γύφτων που είχαν γίνει εφιάλτης για τους οδηγούς στη διαδρομή προς τα διόδια του Ζευγολατιού, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου. Οι δράστες, μεταξύ των οποίων δυο ανήλικοι, έβαζαν εμπόδια στο δρόμο για να αναγκάσουν τους οδηγούς να σταματήσουν και στη συνέχεια τους χτυπούσαν και τους λήστευαν!

Όλες οι επιθέσεις γίνονταν νυχτερινές ώρες με τη χρήση βίας και η λεία των δραστών ήταν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους νεαρούς κακοποιούς και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στον καταυλισμό των γύφτων στο Ζευγολατιό, όπου συνέλαβαν τους δυο ανήλικους και έναν 22χρονο.

Ένας ακόμη ενήλικος πρόλαβε να διαφύγει και αναζητείται. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους και, μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την πλήρη εξιχνίαση μιας σειράς ληστειών, θα προσαχθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.


Τα ίδια και στη Ρόδο

Σκηνοθέτησαν τροχαίο για να… ξυλοκοπήσουν έναν λιμενοφύλακα! Άγνωστοι γύφτοι προσποιήθηκαν ότι είχαν πάθει ατύχημα στην περιοχή του Καρακόνερου στη Ρόδο και, μόλις είδαν να πλησιάζει ο λιμενικός που περιπολούσε εκεί κοντά με σκοπό να τους βοηθήσει, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν χωρίς λόγο στο κεφάλι με μια πέτρα! Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο αιμόφυρτος λιμενοφύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα.


Δεκάδες προσαγωγές γύφτων από καταυλισμό στη Ρόδο


Με μια κινηματογραφική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 45 αστυνομικοί και 17 λιμενικοί με τρεις σκύλους εκπαιδευμένους στην ανίχνευση εκρηκτικών και ναρκωτικών, «καθάρισε» ο καταυλισμός γύφτων στο Καρακόνερο Ρόδου που αποτελούσε εστία παρανομίας. Οι 68 προσαγωγές αναμένεται να ρίξουν φως στις αλλεπάλληλες κλοπές χρηματοκιβωτίων από την περιοχή, τρία από τα οποία βρέθηκαν στην θάλασσα!

Οι 65 άνδρες, δυο ανήλικοι και μια γυναίκα ανακρίνονται για σωρεία κλοπών, ληστειών και άλλων παρανομιών που έγιναν τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ αυτών, είναι και η επίθεση με πέτρες που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης δύο άνδρες του Λιμενικού οι οποίοι έκαναν περιπολία με συμβατικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο ένας να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι!

Στον καταυλισμό βρέθηκαν 12 αυτοκίνητα που εξετάζεται αν είναι κλεμμένα, ενώ οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή οδήγησαν στην ανάσυρση ενός αυτοκινήτου που είχε κλαπεί την προηγούμενη Πέμπτη και τριών χρηματοκιβωτίων, άδειων φυσικά! Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν από ποιες από τις επτά κλοπές που έγιναν τους τελευταίους μήνες προέρχονται και να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

• Η τελευταία κλοπή έγινε το μεσημέρι της Κυριακής σε σπίτι στις Καλυθιές και το χρηματοκιβώτιο περιείχε χρυσαφικά αξίας 20.000 ευρώ.

• Στις 16 Σεπτεμβρίου είχε κλαπεί το χρηματοκιβώτιο από το σπίτι ενός 35χρονου στη Ρόδο με περιείχε χρυσαφικά μεγάλης αξίας και μετρητά ύψους 12.000 ευρώ.

• Στις 7 Σεπτεμβρίου «χάθηκε» ένα χρηματοκιβώτιο βάρους 500 κιλών με μεγάλο χρηματικό ποσό από την αποθήκη μιας εταιρείας γαλακτοκομικών στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου- Καλλιθέας

• Την ίδια ημέρα στην περιοχή Λάρδο, άγνωστοι «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο με σημαντικό χρηματικό ποσό και μπλοκ επιταγών από ένα ξενοδοχείο.

• Στις 20 Αυγούστου είχε κλαπεί ένα μικρό χρηματοκιβώτιο με 11.000 ευρώ, 2.500 δολάρια και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ από μια μονοκατοικία στην πόλη της Ρόδου.

• Στις 3 Μαΐου είχαν κάνει φτερά άλλα δυο μικρά χρηματοκιβώτια από τα σπίτια ενός 37χρονου και μιας 53χρονης στην πόλη της Ρόδου!



Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών οικιών και οχημάτων στην Ρόδο

Δράστες είναι τέσσερις νεαροί γύφτοι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για διακεκριμένες κλοπές

Επιπλέον αναγνωρίστηκαν οι νεαροί που επιτεθήκαν σε περιπολία λιμενικών στην περιοχή Καρακόνερο.

Σε συνέχεια χθεσινού Δελτίου Τύπου μας σχετικά με οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο περιοχή του καταυλισμού στο Καρακόνερο Ρόδου, ανακοινώνεται ότι από τους συνολικά 69 προσαχθέντες γύφτοι συνελήφθησαν 29 άτομα από τα οποία 27 άνδρες ηλικίας από 19 έως 56 ετών, μια 19χρονη και ανήλικος 15 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της στέρησης δελτίων Αστυνομικής ταυτότητας και ανεξέλεγκτης εγκατάστασης στην περιοχή χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Επίσης στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξέτασης των προσαχθέντων και αξιοποίησης στοιχείων σε συνδυασμό με τα ανευρεθέντα πειστήρια κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εξιχνιάστηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών οικιών και οχημάτων.

Για τις περιπτώσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερις νεαροί γύφτοι ηλικίας από 16 έως 17 ετών οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου. Επιπλέον ένας από αυτούς ηλικίας 17 ετών καθώς και ένας 15χρονος, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες που από κοινού μαζί με δυο ακόμη νεαρούς (που αναζητούνται) την 17-10-2012 το βράδυ επιτέθηκαν, εξύβρισαν και προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε δυο λιμενικούς που περιπολούσαν στην περιοχή


Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:

Το χρονικό διάστημα από 25 έως 27-09-2012, 17χρονος κατηγορούμενος αφαίρεσε εξαρτήματα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ημεδαπού

Την 28/29-09-2012 στην πόλη της Ρόδου, 17χρονος κατηγορούμενος αφαίρεσε από γραφείο ημεδαπού ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ

Την 30-09-2012 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου, 17χρονος κατηγορούμενος αφαίρεσε από οικία κοσμήματα αξίας 35.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ

Την 17-10-2012 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου, 17χρονος κατηγορούμενος αφαίρεσε από οικία κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ

Την 11/12-10-2012 στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, από κοινού 17χρονος και 18χρονος κατηγορούμενοι, αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. μέρος του οποίου τοποθέτησαν σε άλλο Ι.Χ.Φ.

Την 11/12-10-2012 ο 17χρονος με τον 18χρονο αφαίρεσαν ακόμη ένα Ι.Χ.Φ. το οποίο στην συνέχεια απέρριψαν στην θαλάσσια περιοχή στην νέα μαρίνα Ρόδου

Την 12-10-2012 το βράδυ στην περιοχή Ιαλυσός Ρόδου, 17χρονος κατηγορούμενος αφαίρεσε από οικία κοσμήματα άγνωστης αξίας

Την 13-10-2012 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου, 17χρονος κατηγορούμενος αφαίρεσε από οικία ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή

Την 13-10-2012 το βράδυ στην πόλη της Ρόδου, 17χρονος κατηγορούμενος αποπειράθηκε να εισέλθει σε οικία με σκοπό την κλοπή αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή

Την 14-10-2012 στην πόλη της Ρόδου, 16χρονος κατηγορούμενος αφαίρεσε από οικία ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή

Οι κλεμμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οχήματα και μέρος των κλεμμένων κοσμημάτων βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου που πραγματοποίησε της έρευνες θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου