Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Οι 10 ισχυρότερες μπύρες στον κόσμο


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Σκωτσέζικη ζυθοποιία Brewmeister, κυκλοφόρησε την πιό δυνατή μπύρα στον κόσμο, αλλά αλήθεια, ποια ήταν η μπύρα που είχε μέχρι σήμερα αυτόν τον τίτλο;

Η μπύρα Armageddon της Brewmeister, έχει ένα απίστευτο 65% ABV, και θα ξεκινήσει να πωλείται στο Φεστιβάλ Μπύρας Inverness στις 3 Νοεμβρίου, όπου θα πωλείται για £ 5 τα 35ml. Η ζυθοποιία συνιστά την κατανάλωση της σε μικρές ποσότητες, μάλλον σαν μπράντυ.


Η Armageddon είναι η τελευταία μπύρα σε μια μακρόχρονη μάχη για να πάρει τον τίτλο της πιο δυνατής μπύρας στον κόσμο. Πριν από τρία χρόνια η BrewDog ξεκίνησε τη μάχη με τη μπύρα της, Tactical Nuclear Penguin, η οποία ήταν  32% abv.

Αυτό άρχισε μια tit-for-tat ανταλλαγή με τη γερμανική ζυθοποιία, Schorschbräu , και αυτές οι δύο ζυθοποιείες δημιούργησαν μια σειρά από μπύρες, η καθεμιά με ισχυρότερο abv από την τελευταία.
Στη συνέχεια, το 2010, η ολλανδική ζυθοποιία Koelschip, κυκλοφόρησε τη  μπύρα «Start the Future , η οποία είχε ένα 60% ABV. Αυτή έμεινε ως η ισχυρότερη μπύρα μέχρι που εμφανίστηκε η Αρμαγεδών.


Ρίξτε μια ματιά μέσα από αυτήν τη λίστα στις πιό ισχυρές μπύρες στον κόσμο:

10. BrewDog – Tactical nuclear penguin

BrewDog's Tactical nuclear penguin beer
Αυτό η 32% abv μπύρα από τη BrewDog ξεκίνησε τη σειρά με τις σούπερ-δυνατές μπίρες, και συνεχίζει να είναι ακόμα μια πολύ ισχυρή ζυθοποιία.

9. Revalation – Cat freeze the penguin

Revelation Cat freeze the penguin

Το όνομα αυτής της κριθαρένιας  κρασομπύρας  παρουσιάζεται ως μια προφανής απάντηση στην 32% abv μπύρα της BrewDog, με 35% ABV. Η ζυθοποιία Revelation Cat Craft,  βασίζεται στη Ρώμη και η μπύρα έγινε με δυνατό κρασί από κριθάρι και αυτοκρατορική δυνατή μπύρα.

8. De Struise Brouwers – Black damnation VI




Η Βελγική ζυθοποιία De Struise Brouwers ξεκίνησε το «Black Damnation» project της το 2010 και αυτή η ισχυρή stout δημιουργήθηκε για να γιορτάσει το γάμο της Brewmaster? Αυτή η 39% abv stout τέθηκε μέσω της διαδικασίας παγώματος δύο φορές.

7. Baladin Esprit de Noel


Baladin Esprit de Noel
Αυτή η μπύρα έρχεται από την Ιταλική ζυθοποιία Baladin και είναι η πρώτη που κτύπησε 40% abv.


6. BrewDog – Sink the Bismarck

BrewDog's Sink the Bismarck
Αυτή ήταν η επόμενη προσπάθεια της BrewDog να πάρει πίσω τον τίτλο της ισχυρότερης μπύρας και ήρθε με 41% abv.

5. Schorschbräu 43

Schorschbräu 43
Αυτή ήταν η απάντηση της Schorschbräu στη Sink the Bismarck της BrewDog, μια μπύρα με 43% abv.

4. End of History

BrewDog's End of History
Η BrewDog πήρε και πάλι τα ηνία με αυτή την μπύρα, με 55% abv. Μόνο 12 μπουκάλια έγιναν και κάθε ένα  παρουσιάστηκε μέσα σε ένα νεκρό ζώο, τα οποία η ζυθοποιία είπε ότι ήταν σκοτώθηκαν από οχήματα στον δρόμο. Η BrewDog ισχυρίστηκε επίσης ότι αυτή θα ήταν η τελευταία σούπερ-δυνατή μπύρα της.

3. Schorschbräu Schorschbock 57% finis coronat opus

Schorschbräu Schorschbock 57% finis coronat opus


Με την BrewDog να λέει ότι έχει τελειώσει με τη σούπερ-δυνατή μπύρα, η Schorschbräu πρέπει να σκέφτηκε ότι αυτή η 57% abv μπύρα θα ήταν το καρφί γι “αυτούς, η μετάφραση του ονόματος δείχνει ότι επίσης τελείωσαν με τις σούπερ-δυνατές μπύρες.

2. ’T Koelschip – Start the future

Nijboer's Almere-based brewery, 't Koelschip (The Refrigerated Ship) Start the Future
Η ’Τ Koelschip (Το πλοίο-ψυγείο), ήρθε αργά στη συμπλοκή για τις σούπερ-δυνατές μπύρες και στην ονομασία αυτής της μπύρας είχε μια μικρή ανασκαφή στο «τέλος της ιστορίας» της Brew Dog. Αυτή η μπύρα έχει 60% ABV.

1. Brewmeister – Armageddon


Scottish brewers Brewmeister have created the world's strongest beer, the 65% abv Armageddon

Η Armageddon προέρχεται από την ζυθοποιία Brewmeister της Σκωτίας, και έχει ένα απίστευτο 65% ABV. Ο John MacKenzie, ο οποίος διευθύνει το ζυθοποιείο με τον Lewis Shand, δήλωσε: «Η μπύρα είναι παχύρρευστη, λόγω της ειδικής μεθόδου παγώματος που χρησιμοποιούμε στη ζύμωση για να παράγουμε μια τόσο υψηλά αλκοολούχο μπύρα.»

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την ψύξη της μπύρας στους μηδέν βαθμούς κατά την διάρκεια της διαδικασία της ζύμωσης. Καθώς το νερό παγώνει η αλκοόλη δεν και στη συνέχεια ο πάγος που σχηματίζεται απομακρύνεται, αφήνοντας ένα πολύ ισχυρή μπύρα.

krasiagr.com


Δείτε ακόμη:
Η δυνατότερη μπύρα του κόσμου, η "μάχη" του αλκοόλ και τα ταριχευμένα ζωάκια-θήκες
Η ακριβότερη μπύρα του κόσμου... από νερό της Ανταρκτικής
Οι 10 πιο δημοφιλείς μπύρες του κόσμου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου