1/2 κιλό αλεύρι
1κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,τη μαγιά και το αλεύρι.
![Εικόνα 641 Εικόνα 641](http://lh3.ggpht.com/_bhFvSbgVPes/S2IB658JgwI/AAAAAAAAAro/1IcVdLj9dWg/%C2%95%C2%B9%C2%BA%C3%8C%C2%BD%C2%B1%20641_thumb%5B5%5D.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε(μπορεί να μην το χρειαστεί όλο).
![Εικόνα 644 Εικόνα 644](http://lh4.ggpht.com/_bhFvSbgVPes/S2IB8h3DPmI/AAAAAAAAArw/Evxb-igk0OM/%C2%95%C2%B9%C2%BA%C3%8C%C2%BD%C2%B1%20644_thumb%5B14%5D.jpg?imgmax=800)
Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
![Εικόνα 645 Εικόνα 645](http://lh6.ggpht.com/_bhFvSbgVPes/S2IB-aACMLI/AAAAAAAAAr4/H2hab-cI-eM/%C2%95%C2%B9%C2%BA%C3%8C%C2%BD%C2%B1%20645_thumb%5B1%5D.jpg?imgmax=800)
Έπειτα παίρνουμε μια μπάλα ζύμης στο μέγεθος της μπάλας του γκολφ και την πατάμε για να γίνει λεπτή.
![Εικόνα 662 Εικόνα 662](http://lh3.ggpht.com/_bhFvSbgVPes/S2IB_30l0nI/AAAAAAAAAsA/8-QqfXtkhvk/%C2%95%C2%B9%C2%BA%C3%8C%C2%BD%C2%B1%20662_thumb%5B1%5D.jpg?imgmax=800)
Την πανάρουμε με το σιμιγδάλι.
![Εικόνα 664 Εικόνα 664](http://lh5.ggpht.com/_bhFvSbgVPes/S2ICBnnQDfI/AAAAAAAAAsI/UCymRgiS40w/%C2%95%C2%B9%C2%BA%C3%8C%C2%BD%C2%B1%20664_thumb%5B1%5D.jpg?imgmax=800)
Την ψήνουμε σε αντικολλήτικο,μέχρι να ροδίσουν και οι δυο μεριές,χωρίς λάδι.
![Εικόνα 652 Εικόνα 652](http://lh5.ggpht.com/_bhFvSbgVPes/S2ICDIpCxpI/AAAAAAAAAsQ/IxuR4ueLB-M/%C2%95%C2%B9%C2%BA%C3%8C%C2%BD%C2%B1%20652_thumb%5B1%5D.jpg?imgmax=800)
Καλή επιτυχία!!!
![Εικόνα 659 Εικόνα 659](http://lh4.ggpht.com/_bhFvSbgVPes/S2ICFstbaHI/AAAAAAAAAsY/-rILXST0aCM/%C2%95%C2%B9%C2%BA%C3%8C%C2%BD%C2%B1%20659_thumb%5B1%5D.jpg?imgmax=800)
*Η συνταγή,με κάποιες παραλλαγές,είναι της Α. Μπαρμπαρίγου.
http://syntagesapospiti.blogspot.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου