1/2 κιλό αλεύρι
1κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,τη μαγιά και το αλεύρι.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε(μπορεί να μην το χρειαστεί όλο).

Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.

Έπειτα παίρνουμε μια μπάλα ζύμης στο μέγεθος της μπάλας του γκολφ και την πατάμε για να γίνει λεπτή.

Την πανάρουμε με το σιμιγδάλι.

Την ψήνουμε σε αντικολλήτικο,μέχρι να ροδίσουν και οι δυο μεριές,χωρίς λάδι.

Καλή επιτυχία!!!

*Η συνταγή,με κάποιες παραλλαγές,είναι της Α. Μπαρμπαρίγου.
http://syntagesapospiti.blogspot.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου