Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Φτιάχνουμε βήμα-βήμα πίτες για γύρο & σουβλάκι


Εικόνα 657


Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις έτοιμες του εμπορίου!

Σας το εγγυώμαι!!!


Υλικά:
 
1/2 κιλό αλεύρι
1κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
σιμιγδάλι ψιλό



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,τη μαγιά και το αλεύρι.
Εικόνα 641
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε(μπορεί να μην το χρειαστεί όλο).
Εικόνα 644

Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Εικόνα 645
Έπειτα παίρνουμε μια μπάλα ζύμης στο μέγεθος της μπάλας του γκολφ και την πατάμε για να γίνει λεπτή.
Εικόνα 662

Την πανάρουμε με το σιμιγδάλι.
Εικόνα 664

Την ψήνουμε σε αντικολλήτικο,μέχρι να ροδίσουν και οι δυο μεριές,χωρίς λάδι. Εικόνα 652 

Καλή επιτυχία!!!
Εικόνα 659
*Η συνταγή,με κάποιες παραλλαγές,είναι της Α. Μπαρμπαρίγου.


http://syntagesapospiti.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου