Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κορόιδο Μουσολίνι ή επικίνδυνος φασίστας; (Βίντεο)


Ένας ακόμη "σύντροφος" σοσιαλιστής, που απλώς το πήρε λίγο δεξιότερα...

Ο Μουσολίνι το 1923 εντελώς απρόκλητα βομβαρδίζει και κάνει απόβαση στην Κέρκυρα, ως αντίποινα για τη δολοφονία Ιταλών στρατιωτικών στην αλβανική μεθόριο.

Η επαναστατική κυβέρνηση...
 Πλαστήρα αναγκάζεται να δεχθεί τους ταπεινωτικούς όρους για την αποχώρηση των φασιστικών στρατευμάτων από το νησί. Πληρώνει ένα υπέρογκο ποσό ως αποζημίωση για ένα έγκλημα στο οποίο δεν είχε καμία συμμετοχή, και περισσότερο σχετιζόταν με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Αλβανών και Ιταλών.

Η εκπομπή παρουσιάζει αναλυτικά τη γέννηση του φασισμού στην Ιταλία. Την δράση των μελανοχιτώνων, που τρομοκρατούσαν τους ιταλούς πολίτες και την άνοδο του Μουσολίνι, του ηγέτη, που από σοσιαλιστής - ο οποίος φυλακίστηκε για την αντιπολεμική του δράση- έγινε ο πιο σφοδρός υποστηρικτής του πολέμου και ονειρεύτηκε την ανασύσταση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με τον ίδιο σε ρόλο Καίσαρα. Η «Μηχανή του χρόνου» παρουσιάζει τα σύμβολα και τις μεθόδους, που χρησιμοποίησε ο φασισμός για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, να εκφοβίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και τελικά να καταλάβει την εξουσία καταργώντας τη δημοκρατία.mixanitouxronou.gr*thnx to geol

Ακόμη:
Το έπος του ΄40 στα αλβανικά βουνά (Βίντεο)
Εμείς οι Έλληνες Επ.7 ~ Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-41
Κατεβάστε ~ Χρονομηχανή - Λεύκωμα για τον πόλεμο του '40
1940-41, Ελλάδα ~ Η πρώτη νίκη NG (Βίντεο)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου