Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ρατσιστική επίθεση στην Βόρειο Ήπειρο +Βίντεο

  


Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Βόρειο Ήπειρο, σε νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων του 1940.

Μέλη του ναζιστικού αλβανικού κόμματος "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία" και του "Κόμματος Τσάμηδων" πέταξαν πέτρες στα λεωφορεία που μετέφεραν...


τους συγγενείς των πεσόντων αλλά και Έλληνες πολιτικούς, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Σούρλας, Μπουλούκος και Χαϊτίδης.

Πέτρες εκτόξευσαν και εναντίον των διπλωματικών οχημάτων του Έλληνα πρέσβη και του γενικού πρόξενου στο Αργυρόκαστρο.

Η αστυνομία παρενέβη, αλλά καθ΄όλη τη διαδικασία οι συγκεντρωμένοι φώναζαν ανθελληνικά συνθήματα.

Σημειώνεται πως στην Κλεισούρα της Πρεμετής βρίσκονται τα δύο επίσημα στρατιωτικά νεκροταφεία.








Το ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία καλλιεργείται από τις προαναφερόμενες οργανώσεις αλλά από τα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας «Top-Channel» και «News24». Η προπαγάνδα τους και το ανθελληνικό δηλητήριο που χύνουν στην αλβανική κοινή γνώμη είναι καθημερινό φαινόμενο και αναρωτιόμαστε ποιος είναι τελικά ο ρόλος του πρέσβη στα Τίρανα που δεν αντέδρασε ποτέ!

Χθες το Top-Channel παρουσίασε με προκλητικότατο τρόπο την εκδήλωση στο μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων της Μπομποστίτσα, την οποία πραγματοποίησε το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς και το αλβανικό κανάλι το μόνο που είπε για αυτή την εκδήλωση ήταν ότι «ήρθαν κάποιοι έλληνες και ποδοπάτησαν τα αλβανικά μνήματα»!!!. Οι σημερινοί αλβανοί «ήρωες» της Κλεισούρας, είπαν πως «στο χώρο του Αγίου Νικόλα δεν είναι ενταφιασμένοι Έλληνες στρατιώτες αλλά οστά που μεταφέρθηκαν από την εκκλησία της Κοσίνας»!!! Όλα αυτά δεν ειπώθηκαν πρώτη φόρα φέτος αλλά έχουν χρόνια που λέγονται και ο κ. Πρέσβης δεν αντέδρασε ποτέ! Μίλησε όμως για την καταδίκη του κορυτσαίου Ναούμ Ντίσου που καταδικάστηκε από την αλβανική «δικαιοσύνη» γιατί ευπρέπισε το μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων της Μπομποστίτσας και αυτό που είπε ήταν ότι «σέβεται την αλβανική διακιωσύνη»!


Ελπίζουμε πως οι σημερινές πέτρες και τα αυγά να τον ξύπνησαν και να κατάλαβε σε τι περιβάλλον ζει…   http://borioipirotis.blogspot.gr    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου