Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Οικονομικές λύσεις θέρμανσης Β΄ Μέρος ~ Αληθινά σενάρια


Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής «Αληθινά Σενάρια» σε εναλλακτικούς και οικονομικούς τρόπους θέρμανσης.

Με δεδομένη την περαιτέρω αύξηση στην τιμή του πετρελαίου και με το χειμώνα προ των πυλών, το ''ελληνικό δαιμόνιο'' κάνει και πάλι την εμφάνιση του, προτείνοντας φθηνότερες λύσεις. Η εκπομπή καταγράφει κάποιες από τις ενδιαφέρουσες ελληνικές πατέντες που παρουσιάστηκαν στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως τα θερμομαγνητικά καλοριφέρ και η θέρμανση με ηλεκτροδιέγερση.


Ο Νίκος Ασλανίδης συνομιλεί και με επιστήμονες του Α.Π.Θ, οι οποίοι κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από κουκούτσια καρπών.

Επίσης, επισκέπτεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής πέλετ στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο Κάτω Νευροκόπι, στην περιοχή όπου κάθε χειμώνα σημειώνονται οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Μπορεί, λοιπόν, η τεχνολογία να κάνει άλματα στον τομέα της θέρμανσης, οι Έλληνες, όμως, επιλέγουν φέτος και παραδοσιακά μέσα για να ζεσταθούν, όπως οι ξυλόσομπες. Μετά τα πρώτα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια, σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις καυσόξυλων. Το ακριβό πετρέλαιο οδηγεί τον κόσμο σε μια θεαματική στροφή στα ξύλα.

Η εκπομπή εστιάζει, τέλος, στα οφέλη που έχουμε επιλέγοντας να μειώσουμε τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού μας με μια καλή θερμομόνωση. Σε αυτή την κατεύθυνση, οικονομική υποστήριξη παρέχει το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με επιχορηγήσεις που φθάνουν έως και το 70%.

Ακόμη: Tο πρώτο μέρος της ενδιαφέρουσας εκπομπής...
Οικονομικές λύσεις θέρμανσης ~ Αληθινά Σενάρια ΕΤ3 (Βίντεο) Ξύλα, ξυλόσομπες, πέλετ, θερμοπομποί, υπέρυθρη θέρμανσηΣκηνοθέτης: Γιώργος Μπότσος
Επιμέλεια: Νίκος Ασλανίδης
Δημοσιογραφική υποστήριξη: Πέννυ Τομπρή
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καπρινιώτης
Μοντάζ: Παναγιώτης Σκούρτης
Παρουσιαστής: Νίκος Ασλανίδης
tvrip by kkyr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου