Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω



-Το καψόνι του Αβραμόπουλου στον Αχμέτ.
-Η «τουρκική» φυλή που μιλάει αρχαία ελληνικά.
-Η επί 24ώρου φύλαξη της προτομής του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη.

***Θα αναφερθούμε στον Αχμέτ. Διότι του έκανε «χουνέρι» ο Αβραμόπουλος.

Τον έβαλε να καθίσει...
 στον καναπέ του υπουργείου, πάνω από τον οποίο υπήρχε η επαν-αναρτημένη θαλασσογραφία του Χατζή, με θέμα την κατατρόπωση του τουρκικού στόλου από τον «Αβέρωφ»! Δεν υπήρξε επίσημη ή ανεπίσημη αναφορά στο θέμα.

Αυτόν τον πίνακα, ο εθνομηδενιστής γιος της Μάργκαρετ τον είχε παραπετάξει, όταν ως υπουργός επί των Εξωτερικών είχε δεχθεί τον κολλητό του Ισμαήλ Τζεμ στο υπουργείο. Δεν ήθελε να τον στενοχωρήσει, και επιχείρησε να σβήσει ένδοξες στιγμές από την ελληνική ιστορία. Τους Έλληνες πολιτικούς όμως, τους βάζουν (χωρίς κανείς μέχρι στιγμής να νιώσει την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί) κάτω από γιγαντιαίες φωτογραφίες του σφαγέα των Μικρασιατών.

***Και βέβαια, πρόκειται για νηπιώδες ευφυολόγημα το αναγραφόμενο στα blogs, ότι σχεδιάζεται η τοποθέτηση προτομής του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να ορισθεί φρουρά της, ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της πόλης, συν την δημοτική αστυνομία, για να παραμείνει επί 24ωρο. Υποτίμησε αρκετά τους Πόντιους (και όχι μόνον αυτούς) η δημοτική αρχή. Μη τους προκαλεί και άλλο.


***Με αποκλεισμό των συνόρων αντιδρούν οι Φλωρινιώτες βενζινοπώλες στην τιμή του πετρελαίου. Την ημέρα που θα ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, οι βενζινοπώλες της Φλώρινας δεν πρόκειται να προμηθευτούν ούτε να διανείμουν πετρέλαιο, στο πλαίσιο μιας αρχικής κινητοποίησης.


Με τον αποκλεισμό των συνόρων δεν ξέρω ποιοι θα εκβιαστούν. Οι τροϊκανοί πάντως όχι. Ξέρω όμως ποιος θα ζημιώσει. Η ελληνική κοινωνία, όπως ζημιώνει κάθε φορά που συμβαίνουν αυτού του είδους αντικοινωνικές ενέργειες. Να κάνουμε δηλαδή, εμείς την επαναστατική γυμναστική μας και οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν.

Πέραν των άλλων, το επιχείρημα που προβάλλουν σκοπιανοί κύκλοι για την εγκατάλειψη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, και την προτίμηση στο Δυρράχιο ή το Μπαρ του Μαυροβουνίου, είναι ο επαναλαμβανόμενος αποκλεισμός των συνόρων, πότε από διαμαρτυρόμενους, πότε από απεργίες τελωνειακών.

***Σε έλεγχο που έγινε στον Πύργο, σε Κινέζα λαθροπωλητή, βρήκαν ανάμεσα στο εμπόρευμά της σιδερογροθιές, πτυσσόμενα στιλέτα και γκλόπ, μαχαίρια, πριόνια μέχρι και ένα δρεπάνι! Αντικείμενα που η αστυνομία χαρακτηρίζει ως οπλισμό και μάλιστα επικίνδυνο.

Νομίζω όμως πως έχει επιχείρημα για να δικαιολογηθεί. Οι γνωστοί συνήγοροι που τρέχουν πάντα να προστατέψουν κάθε παράνομο «προοδευτικό», θα πρέπει να την συμβουλεύσουν να υποστηρίξει, ότι είχε αυτόν τον οπλισμό για να αμυνθεί από ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής.


***Από ανοησίες σε μερίδα του άσχετου με τα εθνικά θέματα αθηναϊκού τύπου, άλλο τίποτε. Αναδημοσίευσαν ξένο δημοσίευμα με τίτλο: «Φυλή στην Τουρκία μιλά αρχαία ελληνικά»! Αυτήν την… φυλή, την βρήκαν «σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας».

Και καλά μωρέ ο Independent, κατά την προσφιλή τακτική των Βρετανών να «χαϊδεύουν» τους Τούρκους, εσείς δεν μάθατε ακόμη, ποια… φυλή ζει στην Τραπεζούντα;

Και όπως λέγει το δημώδες «έλα παππού να σου δείξου τα αμπελοχώραφά σου», μας ενημερώνουν για την ποντιακή γλώσσα: «Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε».

Ευτυχώς μωρέ που υπάρχουν και δημοσιογράφοι στην Αθήνα, που μας πληροφορούν για την… αρχαία φυλή της Τραπεζούντας, και τη σχέση της γλώσσας της με την ελληνική!


Καλλισθένης ~ voria.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου