Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Νέοι φάκελοι ~ Πως φτάσαμε στο μνημόνιο (Βίντεο - 4ο μέρος)


Το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 και την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ μέχρι την πρώτη κρίσιμη δημοπρασία ελληνικών ομολόγων στο τέλος Ιανουαρίου και τις φήμες για χρήματα από Κινέζους, Ρώσους και Άραβες ερευνούν ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ στο τέταρτο επεισόδιο της μεγάλης σειράς «Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο».

Οι πρώτοι χαμένοι κρίσιμοι μήνες, αλλά και όλο το παρασκήνιο από τις δραματικές συνεδριάσεις μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου στο πρωθυπουργικό γραφείο.


Για πρώτη φορά στελέχη εκείνης της κυβέρνησης όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Λούκα Κατσέλη, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο Φίλιππος Σαχινίδης αποκαλύπτουν τις κόντρες και τις διαφωνίες, αλλά και τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην απραξία των πρώτων μηνών.

Για τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις αυτών των αποφάσεων μιλούν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, το πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Στάρκ, ο σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ Ντάνιελ Γκρος, ο διεθνής επενδυτής Στέλιος Ζαβός, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας αλλά και ο τεξανός επενδυτής Κάιλ Μπας (δείτε εδώ), που είχε ήδη επενδύσει από τους πρώτους σε μία ελληνική χρεοκοπία.

Ακόμη, για πρώτη φορά ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Σπύρος Παπανικολάου αποκαλύπτει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τον περίφημο δανεισμό του Ιανουαρίου 2010.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ απαντούν αν σε εκείνο το κρίσιμο διάστημα και λίγο πριν κλείσουν οι αγορές για την χώρα μας προσφέρθηκαν χρήματα στην Ελλάδα από Κινέζους, Ρώσους και Άραβες. Τι ρόλο έπαιξε η συνάντηση Πούτιν– Παπανδρέου, τι συζήτησε η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Παμπούκης στις συναντήσεις τους με τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι και τι αποφάσεις πάρθηκαν μετά τις συναντήσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου με στελέχη της κινεζικής ηγεσίας; Όλες οι απαντήσεις την Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ.






Ακόμη:
Το πρώτο μέρος
Το δεύτερο μέρος
Το τρίτο μέρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου