Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Για πολύ κρασί ~ Μοσχαρίσια γλώσσα στιφάδο




Από τους αγαπημένους μεζέδες, συνήθως την ξεπαστρέβω σκέτη βραστή με αλατοπίπερο, λεμόνι και μπόλικο κρασί, αλλά οποιαδήποτε παραλλαγή είναι δεκτή...






Υλικά
1 γλώσσα μοσχαρίσια
1 1/2 κιλό κρεμμύδια (αν θέλετε για στιφάδο τα μικρά)
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλ. κανέλα
1/4 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τρίμηνο
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 κούπα από τον ζωμό που βράσαμε την γλώσσα
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση...

Βράζουμε την γλώσσα ώσπου να μαλακώσει,
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, βάζουμε την γλώσσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά στην γάστρα,



την καπακώνουμε και την βράζουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει περίπου 45 λεπτά.

Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. Αν θέλετε μπορείτε να τσιγαρίσετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και να τα ρίξετε μέσα. Επίσης αν έχετε πήλινη γάστρα θα ήταν ακόμη καλύτερα.
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της μανούλας μου!!!

Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου