Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

WikeLeaks ~ Συζητήσεις Γερμανίας-ΗΠΑ για αποβολή της Ελλάδας από την Ε.Ε.

Η Interpol εξέδωσε σήμερα Τετάρτη διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks, καθώς ο παγκόσμιος σάλος από την μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ εξαπλωνόταν από το πεδίο των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων και στις χρηματαγορές.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε την πρόσβαση των μελών των ενόπλων δυνάμεων σε ευαίσθητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αποτρέψει ενδεχόμενες νέες διαρροές, ενώ οι ηγέτες της Γαλλίας και του Πακιστάν είναι οι τελευταίοι που έρχονται στο επίκεντρο της προσοχής λόγω των επικοινωνιών που δημοσιοποιούνται.


Μυστικές συζητήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και Αμερικανού πρέσβη αποκαλύπτουν τα απόρρητα έγγραφα που βγήκαν από το WikiLeaks.

Έγγραφο που βρισκόταν μέσα στις αποκαλύψεις που έκανε ο ιστότοπος WikilLeaks, και έχουν προκαλέσει σάλο, δείχνει πως ακόμα και το Φεβρουάριο του 2010 -λίγο πριν την υπογραφή του Μνημονίου- γίνονταν συζητήσεις για αποβολή της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Βαυαρού πρωθυπουργού προς τον Αμερικανό πρέσβη -σε διπλωματικό έγγραφο που έφερε στο φως το WikiLeaks- που αναφέρει πως «δεν είναι σίγουρος αν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να τακτοποιήσει την Ελλάδα».

Πηγή

2 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Πώ πώωωω, -και με το συμπάθειο!- χοντρομαλακίες!!!

Αποβολη κράτους-μέλους απο την ΕΕ ΔΕΝ προβλέπεται! (Ούτε κάν αναστολη της ιδιότητας του μέλους.) Γι' αυτο ο Βαυαρος πρωθυπουργος "δεν ήταν σίγουρος".
Κάτι θυμόταν, το ζώον, αλλα όχι καλα.

Κρασοπατήρ είπε...

Ρε μας δουλεύουνε κανονικά! Το θέμα είχε αναρτηθεί στην εφημερίδα Καθημερινή στις 6:04

Mετά όμως από 3 ώρες και αφού αφαιρέθηκε η προηγούμενη ανάρτηση...

ώρα 9:07

Συζητήσεις Γερμανίας-ΗΠΑ για την οικονομική διάσωση της Ελλάδας από την Ε.Ε.

Έγγραφο που βρισκόταν μέσα στις αποκαλύψεις που έκανε ο ιστότοπος WikilLeaks, και έχουν προκαλέσει σάλο, δείχνει πως ακόμα και το Φεβρουάριο του 2010 -λίγο πριν την υπογραφή του Μνημονίου- γίνονταν συζητήσεις για το αν τελικά η Ε.Ε. θα προχωρούσε στην οικονομική διάσωση της χώρας μας..

Δημοσίευση σχολίου