Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αλβανός εγκληματίας λαθρομετανάστης παραλίγο να απαγάγει 16χρονη μαθήτρια


Συνελήφθη, χθες (05-03-2012) το μεσημέρι στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 25χρονος Αλβανός, για απόπειρα απαγωγής 16χρονης μαθήτριας. Επίσης, κατηγορείται για παράνομη είσοδο και παραμονή στη Χώρα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί ο 25χρονος αποπειράθηκε να απαγάγει την 16χρονη μαθήτρια, η οποία βάδιζε προς το Λύκειό της, στο Κυριάκι Λιβαδειάς. Ο δράστης επιχείρησε, με την άσκηση σωματικής βίας, να την...
 επιβιβάσει στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητό του, πλην όμως χάρη στην άμεση επέμβαση καθηγήτριας, δεν τα κατάφερε και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τον 25χρονο στην πόλη της Λιβαδειάς και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας. Ο δράστης, αναγνωρίσθηκε από το θύμα και την καθηγήτρια και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι κατά το παρελθόν, της είχε αποστείλει και απειλητικά γραπτά μηνύματα ( sms ) στο κινητό της τηλέφωνο, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς από 29-10-2010, που προβλέπει 4μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή και διατάσσει την άμεση απέλασή του από τη Χώρα μας.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς, οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.



Κοντά στους ρατσιστές δολοφόνους Αλβανούς η αστυνομία. Έπιασε τον έναν

Κοντά στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας ενός ηλικιωμένου κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε σπίτι στην Παραλία Αυλίδας στις 23 Ιανουαρίου βρίσκεται η Ασφάλεια Χαλκίδας μετά την σύλληψη ενός 30χρονου Αλβανού που φέρεται ως «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης με δράση στην Εύβοια, τη Βοιωτία, την Αττική και την Κέρκυρα.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν 71 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, (!), ένα πιστόλι, ένα αεροβόλο και πλήθος κλοπιμαίων. Σύμφωνα με την Ασφάλεια Χαλκίδας όπου κρατείται και ανακρίνεται, πρόκειται για τον αρχηγό σπείρας που έχει διαπράξει δεκάδες ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις, αλλά και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Ο 30χρονος φέρεται να ήταν ένας από τους τρεις κουκουλοφόρους που είχαν εισβάλει στο σπίτι στην Παραλία Αυλίδας και έγιναν αντιληπτοί όταν ξαφνικά άναψε το εξωτερικό φως που ενεργοποιείται με φωτοκύτταρο. Ο άτυχος 68χρονος είχε επισκεφτεί μαζί με τη σύζυγό του το σπίτι που ανήκει σε φιλικό τους ζευγάρι και βγήκε για να δει τι συνέβαινε. Τότε, βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν κουκουλοφόρο.

Πιστεύοντας ότι ήταν μόνος, προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Όμως, ο άγνωστος είχε δυο ένοπλους συνεργούς οι οποίοι, για να εμποδίσουν τη σύλληψή του, πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον άτυχο άνδρα με μια κυνηγετική καραμπίνα στο κεφάλι! Ο 68χρονος σωριάστηκε νεκρός μπροστά στο εμβρόντητο ζευγάρι των ιδιοκτητών του σπιτιού και της συζύγου του, ενώ οι δολοφόνοι Αλβανοί έσπευσαν να εξαφανιστούν μέσα στο σκοτάδι.



Σεσημασμένος ο ένας από τους ληστές της Αιγείρας

Πλούσιο παρελθόν στις ληστείες τραπεζών είχε ο ένας από τους δράστες της κινηματογραφικής ληστείας που είχε γίνει πριν από 13 μήνες στην Εθνική τράπεζα στην Αιγείρα Αχαΐας με λεία 31.074,80 ευρώ! Η έρευνα της Ασφαλείας Αιγίου αποκάλυψε την ταυτότητα του 35χρονου Αλβανού, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη η ταυτότητα των τριών συνεργών του.

Στις 24 Ιανουαρίου 2011, οι τέσσερις κουκουλοφόροι είχε γκρεμίσει με ένα κλεμμένο από την Αργυρούπολη τζιπ την πόρτα του υποκαταστήματος και είχαν ακινητοποιήσει τους υπαλλήλους με την απειλή «Καλάσνικοφ». Όταν εκείνοι άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο, οι ληστές πήραν τα χρήματα και έφυγαν με ένα δεύτερο αυτοκίνητο κλεμμένο από το Χαλάνδρι, το οποίο εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση.

Έπειτα, συνέχισαν με ένα τρίτο που είχαν κλέψει από τον Πειραιά και του είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας από ίδιου τύπου όχημα τις οποίες είχαν κλέψει από την Πιερία, ως το Ξυλόκαστρο που το εγκατέλειψαν και αυτό και διέφυγαν με άγνωστο μέσο! Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τη σύλληψή του και τον εντοπισμό των συνεργών του.



Βόλος ~ Τέσσερις διαρρήξεις σε ένα μεσημέρι!


Πολύ γρήγορος και ιδιαίτερα αποτελεσματικός, αλλά ταυτόχρονα και… άτυχος αποδείχθηκε ένας νεαρός αλλοδαπός που διέρρηξε μέσα σε λίγα λεπτά τέσσερα καταστήματα στο Βόλο, χωρίς όμως να αποκομίσει την λεία που ήλπιζε!

Η τέταρτη απόπειρα διάρρηξης στο μαγαζί ενός 34χρονου, ήταν και η τελευταία για τον 20χρονο Αλβανό. Οι αστυνομικοί τον είδαν να παραβιάζει την είσοδο του καταστήματος, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα, όπου ομολόγησε τις άλλες τρεις διαρρήξεις. Ο νεαρός, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, παραδέχθηκε ότι μόνο σε ένα από τα καταστήματα βρήκε 150 ευρώ και τα πήρε, ενώ στα υπόλοιπα δεν βρήκε κάτι αξίας.


Αντιμέτωποι με τους δυο ενοίκους ηλικίας 23 και 35 χρόνων βρέθηκαν οι δυο Βούλγαροι διαρρήκτες που τρύπωσαν σε ένα σπίτι σε χωριό της Καβάλας και τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους για να ξεφύγουν. Δεν πήγαν μακριά, όμως, καθώς οι αστυνομικοί του σταθμού Οφρυνίου εντόπισαν τον έναν από αυτούς.

Ο 24χρονος Βούλγαρος που θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας αποκάλυψε την ταυτότητα του 27χρονου ομοεθνούς συνεργού του ο οποίος αναζητείται. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στα σπίτια τους όπου βρήκαν έξη ηλεκτρικά εργαλεία, τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές, μια ηλεκτρική συσκευή, πέντε κινητά, δέκα βαλιτσάκια εργαλείων και διάφορα κοσμήματα και προσπαθούν να εξακριβώσουν από πού είχαν κλαπεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου