Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πρόκριση ΑΠΟΕΛ ~ Στους 8 του Champions League! +Βίντεο


Με δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι ο Σάκης Χιώτης έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στην οκτάδα του Champions League και όλη την Κύπρο στα ουράνια!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε τη Λιόν με 4-3 στα πέναλτι, ενώ τόσο η κανονική διάρκεια του αγώνα όσο και η παράταση είχαν λήξει 1-0 υπέρ της κυπριακής ομάδας στο κατάμεστο «ΓΣΠ», στη ρεβάνς του 1-0 στο «Ζερλάν».



ΑΠΟΕΛ-Λιόν 1-0 (4-3 στα πέναλτι)

Με ήρωα τον Σάκη Χιώτη, ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας 4-3 στα πέναλτι της Λιόν στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Ο Γκουστάβο Μαντούκα ήταν αυτός που στο 9ο λεπτό διαμόρφωσε το 1-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι, όπου ο Ελληνας γκολκίπερ απέκρουσε τα δύο τελευταία -των Λακαζέτ και Μπάστος- χαρίζοντας την πρόκριση στους πρωταθλητές Κύπρου.

Ο ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη ομάδα από τη Μεγαλόνησο που μετέχει σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καταγράφοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού ποδοσφαίρου και μία από τις κορυφαίες στιγμές του κυπριακού αθλητισμού.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου