Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

H δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης έδιωξε τους πατατοπαραγωγούς


Εμ, βρε πατατοπαραγωγοί, ποιoς σας φταίει; -Bάλτε φούμο, πάρτε κάρτα λαθρομετανάστη ή κλείστε τα πεζοδρόμια με καρέκλες & τραπεζάκια για καφέ και δεν θα σας πειράζει κανείς.. Μυαλό θέλει;

Θα πέσει χοντρό κράξιμο της Καλυψώς Γούλα, από τον Μύρτσο αύριο !
Η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης αποφάσισε να...καταστείλει το «κίνημα της πατάτας». Νωρίς σήμερα το πρωί αποφάσισε ότι πρέπει να τηρηθεί η «νομιμόμητα» και σε επιχείρηση που έκανε στην πλατεία Αριστοτέλους ζήτησε από...


τους πατατοπαραγωγούς ν' απομακρυνθούν από το χώρο εαν δεν έχουν άδεια για την κατάληψη του. Οι πατατοπαραγωγοί ισχυρίζονται ότι έχουν άδεια, αλλά τελικά εισέπραξαν πρόστιμα.

Τώρα θυμήθηκε η Δημοτική Αστυνομία να ξυπνήσει από τα χαράματα και να αναλάβει δράση κατά των... παράνομων πατατοπαραγωγών! Αφήστε, βρε, τον κοσμάκη να φάει καμιά κανονική πατάτα. Τόσες «χοντροπατατιές» έχει φάει τόσα χρόνια από τους κυβερνήτες της συμφοράς! Εκεί παρακάτω στην Αριστοτέλους θα ξυπνήσει κάνα ξημέρωμα -στις 12 ας πούμε- για να μαζέψει κανένα τραπεζοκάθισμα; Γιατί σε λίγο δε θα λέγεται πλατεία Αριστοτέλους, αλλά «ιστορικό καφέ Αριστοτέλους», όπου λόγω της ιστορικής αξίας της περιοχής ο καφές κάνει όσο 20 κιλά πατάτες.

Ο κόσμος πάντως, πρόλαβε να πάρει αρκετά σακιά πατάτες, πριν την επέμβαση της δημοτικής αστυνομίας.

Taxalia ~ Με πληροφορίες από seleo.gr και thestival.gr



Σχετικά με το bazaar πατάτας στο άγαλμα Βενιζέλου

e-mail προς Taxalia

Κύριε, α

Προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ονομάζομαι Κων/νος Μπουμπάρης και διοργάνωσα το bazaar πατάτας στο άγαλμα Βενιζέλου..

Συνεννοήθηκα με τον Δήμο Θεσ/νίκης και μας έδωσε την άδεια για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Υπήρξε επίσης συνεννόηση με τους πατατοπαραγωγούς οι οποίοι ήρθαν με ελαφρά ημιφορτηγά και διέθεσαν της πατάτες στους συμπολίτες μας.

Την πρώτη ημέρα....

υπήρξε αντίδραση από τους επαγγελματίες που βρίσκονται στο καπάνι. Οι οποίοι κάνανε καταγγελίες στο δήμο και όπου αλλού μπορούσαν, γιατί οι παραγωγοί τους χαλούσαν την δική τους αγορά.(πουλούσαν 70 λεπτά το κιλό την πατάτα).

Έχοντας λοιπόν τις καταγγελίες η Δημοτική Αστυνομία ήρθε στην πλατεία Αριστοτέλους (στο άγαλμα Βενιζέλου) και απαίτησε να φύγουν οι παραγωγοί.

Μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από την πλευρά μου, ότι είχαμε την σχετική άδεια από τον Δήμο για το συγκεκριμένο συμβάν, η δημοτική αστυνομία αποχώρησε αφού πρώτα βοήθησε και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων που συσσωρεύονταν από τους πολίτες που ερχόταν για να αγοράσουν πατάτες.

ΚΑΙ την δεύτερη ημέρα έγινε ένας σχετικός πανικός και εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία μέσα σε τρεις ώρες 30 τόνοι πατάτες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Θεσ/νίκης για την σχετική άδεια, την δημοτική αστυνομία η οποία συνέβαλε στην εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και κυρίως τους συμπολίτες μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αυτή την πρωτοβουλία, δημιουργώντας μια άτυπη συμμαχία - αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών.

Άμεσο όφελος για τους παραγωγούς που πούλησαν την παραγωγή τους και φθηνή πατάτα για τους πολίτες καταργώντας τους μεσάζοντες.

Σας ευχαριστώ






1 σχόλια:

SUPRNOVA bloggspot.com είπε...

Αντε ρε Μπουτάρη πάνε βάλε κανά πρόστιμο στα φιλαράκια που που δεν μπορούμε να περάσουμε απ'τα πεζοδρόμια της θεσσαλονίκης και μέτα στείλε τους κομπλεξικούς δημ. αστυνομικούς-δημοσίους υπαλλήλους.

Δημοσίευση σχολίου