Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Kraso-Skroutz ~ Discount Markt για φθηνές επώνυμες κονσέρβες


Στον "αέναο" αγώνα της αναζήτησης για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, τσέκαρα, δοκίμασα και προτείνω: Discount Markt. Αλυσίδα σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιείται στη Μακεδονία με αρκετά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει παρουσία σε Κιλκίς, Νιγρίτα Σερρών, Αξιούπολη και Αλεξάνδρεια. Διαθέτει & επώνυμα προϊόντα, ενώ στο εβδομαδιαίο φυλλάδιο υπάρχουνε extra προσφορές. Δυστυχώς δεν υπάρχουνε περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο, ούτε ιστοσελίδα.

Επισκέφθηκα ένα κατάστημα και παρατήρησα ότι διαθέτει κονσέρβες με νηστήσιμες τροφές σε μεγάλες συσκευασίες και πολύ καλές τιμές:


Κονσέρβα φασόλια γίγαντες "Ομοσπονδία" καθαρό βάρος 2 κιλά, μόνο 5,39 ευρώ!
-για μέτρο σύγκρισης αναλογιστείτε ότι κονσέρβα με φασόλια γίγαντες βάρους 280 γραμμαρίων της εταιρείας Ζαναέ κοστίζει 1,88 ευρώ στον Μασούτη (τυχαία η επιλογή του Μασούτη)

Κονσέρβα ντολμαδάκια γιαλαντζί "Ομοσπονδία" καθαρό βάρος 2 κιλά, μόνο 5,29 ευρώ.
-για σύγκριση, κονσέρβα με το ίδιο προϊόν βάρους 280 γραμ. της Ζαναέ κοστίζει 2,51 ευρώ στον Μασούτη.

Η "Ομοσπονδία" γνωστή και ως Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, έκλεισε τις εγκαταστάσεις της στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης, αλλά δίνει φασόν τα προϊόντα της σε μικρότερες βιομηχανίες. Πλέον παρασκευάζονται στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης. Τα προϊόντα της είναι ελληνικά, αν και στη συσκευασία (τουλάχιστον αυτές που πήρα) αναφέρει προϊόν Ε.Ε.
Πάντως (επειδή τα δοκίμασα και τα δύο) είναι άριστης ποιότητας και πολύ καλής γεύσης, όπως θυμόμαστε γνωρίζουν οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία από Βόρειο Ελλάδα :)


-Κονσέρβα παντζάρια σε φέτες "Νέστος" καθαρό βάρος 4,3 κιλά (στραγγισμένο 2,5 κιλά) μόνο 4,99 ευρώ.

Η "Νέστος" με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης αναφέρει στη συσκευασία ότι είναι ελληνικό προϊόν.
Καθαρά χωρίς χτυπήματα και τραγανά -βέβαια στην κονσέρβα υπάρχει μόνο τον καρπός και όχι τα κοτσάνια του παντζαριού, ενώ είναι έτοιμο για σερβίρισμα, λίγο σκορδάκι, τσίπουρο και βουρ...


Με λίγα λόγια: οι τιμές είναι πολύ καλές, είναι οι κανονικές του καταστήματος και όχι κάποια προσφορά εβδομάδος, Η ποιότητα υψηλή ενώ καναλώνονται άμεσα -και μόνο το ρεύμα για να ψήσεις, εάν επιχειρήσεις να μαγειρέψεις μόνος σου, είναι το κόστος αγοράς του έτοιμου. -Για τα ντολμαδάκια, ούτε συζήτηση θα χρειαστείς μια μέρα για αγορά πρώτων υλών, τύλιγμα - μαγείρεμα κλπ.

Οι συσκευασίες αυτού του μεγέθους, δεν υπάρχουνε αλλού, όπου κι αν τσέκαρα σε καταστήματα λιανικής.

Χώρο στο ψυγείο χρειάζεστε και άτομα που να τα καταναλώσουν. Νηστήσιμα είναι, Σαρακοστή έχουμε...

Μειονέκτημα φυσικά είναι η διατροφική αξία των κονσερβοποιημένων γενικά τροφών, που υπολείπεται αυτής των φρέσκων.

*Στο κατάστημα υπήρχανε και άλλα προϊόντα, τα οποία δεν αγόρασα και δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Η discount markt είναι της εταρείας Εγνατία Α.Ε. με έδρα τα Βρασνά Θεσσαλονίκης.


Τέλος εάν ακούτε κονσέρβα και αλλάζεται δρόμο, τσεκάρετε τις 1.500 συνταγές για Σαρακοστή.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου