Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


Η επιδρομή στα δάση για φθηνή θέρμανση, η υποδοχή του Αβραμόπουλου στην Αλβανία, οι ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου, η α λα Κλίντον υποδοχή που ετοιμάζεται για την Άνγκελα, η δυσνόητη συλλογιστική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μία... Free Gaza ερώτηση για τον Τάσο, οι επαγγελματίες του συνδικαλισμού, ο Ραγκούσης που βάλθηκε να μας τρελάνει, οι απορίες ενός υποψήφιου πλανητάρχη, και η χείρα βοηθείας του Τσίπρα προς τη Μέρκελ.
***Αν δεν μειωθεί η τιμή του πετρελαίου, δεν θα μείνει δάσος όρθιο. Δεν είναι μόνον οι ημέτεροι, που μεμονωμένα κόβει ο καθένας όποιο δέντρο βρει μπροστά του. Ούτε μόνον οι Αλβανοί, που ως και δασικούς δρόμους άνοιξαν για να μεταφέρουν ξυλεία (και κοπάδια) από τον Γράμμο.

Αποκτήσαμε και άλλον «πελάτη». Συνεργείο του δήμου Αβδήρων συνελήφθη από το Δασαρχείο παρανόμως υλοτομών. Η μια υπηρεσία κατάσχεσε τα υλικά της άλλης. Το λέγαμε άλλωστε ότι φέτος «θα πέσει πολύ ξύλο».


***Ο Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής, είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει το κύρος της Βουλής. Καλό είναι αυτό, αρκεί να βρεθεί πού είναι κρυμμένο αυτό το κύρος. Γιατί το ψάχνουμε εδώ και καιρό, κι αυτό… πάπαλα.


***Ο Ξένιος Ζευς συλλαμβάνει τους λαθρομετανάστες, κι αυτοί την άλλη μέρα βρίσκονται στις ίδιες θέσεις. Ο Δένδιας μετράει τις συλλήψεις. Τι τους κάνει τους συλλαμβανόμενους δεν μας λέει.

Και πείτε αυτούς τους αγράμματους των καναλιών («μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», λέγει ο λαός), ότι ο Ξένιος Ζευς στην γενική γίνεται του Ξένιου Διός και όχι του Ξένιου Ζευ!


***Αποδίδεται στον Αϊνστάιν η φράση: «Αν οι μέλισσες εκλείψουν, δεν θα αργήσει το ανθρώπινο είδος να τις ακολουθήσει». Δεν ξέρω ποιες μελισσοκομικές γνώσεις είχε ο Αϊνστάιν, αλλά χρειάζεται απλή λογική για να συμφωνήσει κάποιος με την αλήθεια της φράσης. Στις Η.Π.Α., λέγεται ότι υπάρχει μείωση κατά 30% του πληθυσμού των μελισσών. Ήρθε και στην Ευρώπη το φαινόμενο.

Και όχι μόνον αυτό. Οι Γάλλοι μελισσοκόμοι συνέλεξαν αυτή τη χρονιά ασυνήθιστο μέλι πράσινου και γαλάζιου χρώματος. Όπως αποδείχθηκε, οι μέλισσες σταμάτησαν να πετούν στις ανθοφόρες κοιλάδες της Αλσατίας, και προτιμούν τους σκουπιδότοπους. Εκεί ρίχνουν τα απόβλητα από το εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής, όπου η εταιρεία Mars παράγει τις δημοφιλείς καραμέλες της M & Ms. Όλη η ποσότητα του μελιού που συγκεντρώθηκε είναι ακατάλληλη προς κατανάλωση.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μεταλλαγμένων, και είναι η αρχή ακόμη. Κάποιοι δεν άκουσαν φαίνεται, ότι η φύση εκδικείται.


***Ελληνορθόδοξοι διαδηλωτές στον Λίβανο κατάφεραν να αποτρέψουν την προβολή της ταινίας «Άλωση 1453», πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Φαίνεται ότι οι εκεί Ελληνόρθοδοξοι δεν υπέστησαν ακόμη πνευματικό και εθνικό ευνουχισμό.


***Τι γίνεται βρε παιδιά, στο Α.Π.Θ.; Έχει βάση αυτό που γράφουν τα «Παραπολιτικά», ότι από τα 25 εκατ. ευρώ που λαμβάνει το πανεπιστήμιο, τα 17 κατευθύνονται σε εργολάβους για την καθαριότητα και τη φύλαξη; Δεν το σχολιάζω αναμένοντας επίσημες ανακοινώσεις.


***Ενθουσιασμένοι οι Αλβανοί από την επίσκεψη του Υπουργού τους Παναρίτι στην Αθήνα. Μήπως υπάρχει κάτι που λησμόνησε να μας το πει ο Αβραμόπουλος; Τι ακριβώς συζήτησαν για τους «Τσάμηδες»; Αυτοί τα θεωρούν σημαντικά για τόνωση της εθνικής τους υπερηφάνειας. Τέτοιος ενθουσιασμός στην Αλβανία, εκπλήσσει.


***Διαπιστώνεται καθημερινά ότι ήμαστε ή του ύψους ή του βάθους. Ενδιάμεσο δεν έχουμε. Το μισούμε βρε παιδί μου, το μέτρο, πώς να το κάνουμε; Εκεί που δεν είχε προβλεφθεί τρόπος φύλαξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εισέβαλαν «παλικαράδες» (εκ του ασφαλούς, αφού το κόμμα τους θα τους ηρωποιήσει), από χθες πήγαν στο άλλο άκρο.


Ανέθεσαν τη φύλαξη του Υπουργείου στην Ζ΄ ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών)!... Γι’ αυτό εκπαιδεύονται οι -εκ των πλέον εκλεκτών- άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων; Για να φυλάνε σκοπιά;


***Μου είναι δύσκολο να κατανοήσω τη συλλογιστική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ψήφισαν όλα τα Μνημόνια, ψήφισαν όλες τις αποφάσεις, ενέκριναν από τον Μάρτιο όλα τα σημερινά μέτρα, και τώρα κάποιοι εκδηλώνουν την διαφωνία τους. Πώς θα γίνεται πιστευτοί βρε παιδιά, ότι είναι ειλικρινείς οι προθέσεις σας;


***Είπε ο Αντώνης ότι πρέπει να υποδεχθούμε την Άγγελα «όπως αρμόζει στον ηγέτη ενός φίλου και σσυμμάχου κράτους». Δηλαδή, πώς το εννοείς Αντώνη; Όπως υποδέχθηκε ο Λαλιώτης τον Κλίντον, «ηγέτη φίλου και συμμάχου κράτους» επίσης; Πάει, η Αθήνα, θα καεί πάλι.

Άλλωστε οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, κάλεσαν ήδη για επαναστατική γυμναστική τους οπαδούς τους. Πάντως θα έχει γούστο, να συνδιαδηλώνουν δίπλα-δίπλα Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα μου πεις και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «Αυγή», αλλά δεν είναι χρυσή.


***Όχι που θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη το ακραίο ανθελληνικό κόμμα της Αλβανίας «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» και δεν θα καταλόγιζε σκοπιμότητα στο -βλακώδες- λάθος της τοποθέτησης ανάποδα της αλβανικής σημαίας, κατά τη συνάντηση Αβραμόπουλου-Παναρίτι.

Έστειλε ανακοίνωση στα αλβανικά ΜΜΕ και αναφέρει: «Η Ελλάδα συνεχίζει να περιφρονεί την Αλβανία και στα μάτια των κορυφαίων αξιωματούχων της. Στην κοινή συνέντευξη τύπου των Υπουργών Εξωτερικών στην Αθήνα, μία από τις δύο αλβανικές σημαίες είχε τοποθετηθεί ανάποδα. Η εθνική ντροπή της γονατισμένης διπλωματίας δεν έχει τέλος».


***Συμφωνεί ο Τάσος Κουράκης με τον ισχυρισμό της φιλικής του φιλοπαλαιστινιακής οργάνωσης "Free Gaza" (γνωστή από το επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο Mavi Marmara), ότι για το Ολοκαύτωμα ευθύνονται οι σιωνιστές;

«Οι σιωνιστές έχτισαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, και συνέβαλαν στο θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων», αναγράφηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter της οργάνωσης. Ως επιβεβαίωση αυτής της άποψης παρουσιάζεται ένα βίντεο κλιπ, στο οποίο υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο Χίτλερ ήταν μέλος του σιωνιστικού κόμματος, στόχος του οποίου ήταν να στρατολογήσουν τους Εβραίους στο σιωνισμό.

Το κατέβασαν μετά από διαμαρτυρίες, και η συν-ιδρύτρια της οργάνωσης, Γκρέτα Μπερλίν, ζήτησε συγγνώμη, διότι δεν το πρόσεξε.


***Η Ρουμανία απαιτεί από τη Ρωσία 93 τόνους χρυσάφι, από τους «προσωρινά διακομισμένους στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, θησαυρούς της Ρουμανίας». Κι εμείς έχουμε «προσωρινά διακομισμένους» κάποιους τόνους χρυσού στο θησαυροφυλάκιο της Βρετανίας, από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η προσωρινότητα με έτη μετριέται ή με αιώνες;


***Οι δε οι επαγγελματίες του συνδικαλισμού να διατηρήσουν τις θέσεις τους, απολαμβάνοντας προνόμια μη εργαζόμενοι. Και φυσικά, με βουλευτική έδρα μεθαύριο. Αυτά δεν οδήγησαν την Ελλάδας μέχρις εδώ;


Ένα σχόλιο μόνο. Γιατί συνεχίζεται αυτή η κοροϊδία των συλλήψεων στις διαδηλώσεις; Αφού δεν τιμωρείται κανείς, όσες παρανομίες και αν κάνει. Αυτόφωρα αδικήματα ήσαν, πήγε ο Λαφαζάνης στην ΓΑΔΑ και τους… ελευθέρωσε! Αυτό λέγεται κράτος δικαίου.


***Ο Ραγκούσης εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ (σε άλλες εποχές θα έλεγαν «έχασε η Βενετιά βελόνι», αλλά τώρα…) με αφορμή την κατακράτηση της λίστας από τον Ευάγγελο, κάνοντας λόγο για «πολιτική ανηθικότητα».


Θα μας τρελάνει ο Ραγκούσης! Αυτό τον πείραξε. Το ότι ο μέντοράς του (που τον ανέσυρε από την αφάνεια της κεντρικής σκηνής και τον τοποθέτησε σε καίρια θέση προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι λαθρομετανάστες, όπως επιτάσσει το Σύστημα) έκανε μπάχαλο την Ελλάδα, αυτό δεν τον ενόχλησε.

Οι κολλητοί του γιου της Μάργκαρετ δεν κατάλαβαν τι παιχνίδι έπαιζε το παιντί. Ούτε τώρα καταλαβαίνουν την ευθύνη του (άλλωστε οι περισσότεροι βολεύτηκαν – το Σύστημα δεν ξεχνά τα παιδιά του). Και τους ενοχλούν τα δευτερεύοντα.


***Ασχολούμενοι αποκλειστικά με τα μνημόνια, μας ξεφεύγουν πολλά, που επηρεάζουν τη ζωή μας, εξίσου σημαντικά. Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε την υποχρεωτική σήμανση τροφίμων που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές.


Καταψηφίστηκε επίσης η αυτονόητη υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διεξάγει ανεξάρτητες μελέτες για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων και άλλων «νέων τροφίμων» στην ανθρώπινη υγεία. Με τέτοια που μας ταΐζουν, φυσικό είναι να υπήρξε ο Ραγκούσης υπουργός.

Τι σας λέγαμε προ καιρού; Ότι το σύστημα, ένα από τα κόλπα που χρησιμοποιεί στις Η.Π.Α. για ευνοήσει τον σε συγκεκριμένη περίπτωση εκλεκτό του, βάζει απέναντί του κάποιον μειωμένης ευφυΐας και ικανοτήτων (και οι δυο δικοί του είναι, άλλωστε). Απολαύστε την απορία του Ρόμνι, αντίπαλου του Ομπάμα:

«Όταν στο αεροπλάνο ξεσπά πυρκαγιά, δεν μπορείς να το εγκαταλείψεις, και επίσης δεν μπορείς να δώσεις πρόσβαση σε αέρα απέξω, διότι τα παράθυρα δεν ανοίγουν. Δεν καταλαβαίνω, γιατί δεν ανοίγουν. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι πολύ επικίνδυνο».

Ο υποψήφιος πλανητάρχης, απορεί γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα στα αεροπλάνα!


***Καλέ μου Δένδια, μη περηφανεύεσαι ότι περιόρισες τη μετανάστευση, επειδή μπορεί να εκτεθείς. Υπάρχουν έρευνες που καταγράφουν ότι δεν έρχονται πλέον με τον ίδιο ρυθμό στην Ελλάδα, διότι πληροφορούνται ότι το πάρτι εδώ τελείωσε, λόγω κρίσης και όχι διότι τους εμποδίζει κάποιος να αποβιβασθούν στα νησιά.


Κράτα μικρό καλάθι. Και ο Χρυσοχοΐδης μας έλεγε ότι καταπολέμησε την εγκληματικότητα, την ώρα που μέσα στο γραφείο του σκοτώθηκε ο αστυνομικός του.

Στην πολιτική κριτική του καφενείου, είναι αλήθεια, ότι διακρινόμαστε. Όταν όμως αυτές τις μεθόδους τις χρησιμοποιείς και στην ουσιαστική πολιτική, είτε διότι οι ώμοι σου δεν αντέχουν μεγάλο βάρος είτε διότι λαϊκίζεις, τότε υπάρχει πρόβλημα.


***Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνουμε «γκάφα» -ίσως λόγω απειρίας, ίσως λόγω άγνοιας- του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η προχθεσινή όμως ήταν σοβαρή, ασχέτως αν το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. ως γνωστόν περί άλλων τυρβάζει.

Η προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας εστιάζεται στο επιχείρημα ότι ο γερμανικός λαός, όχι μόνον δεν ζημιώνει από τα δάνεια που πρόσφερε και προσφέρει στην Ελλάδα, αλλ’ απεναντίας κερδίζει, διότι η Γερμανία δανείζεται με χαμηλό επιτόκιο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, και δανείζει με σαφώς υψηλότερο σ’ εμάς.

Προχθές, ο Αλέξης είπε, ευρισκόμενος στη Γερμανία: «Για όνομα του Θεού, πόσο ακόμα ο Γερμανός φορολογούμενος θα ρίχνει χρήματα σ’ ένα βαρέλι χωρίς πάτο;». Το επιχείρημα αυτό το χρησιμοποιεί συχνά και η ίδια η Μέρκελ, προκειμένου να δικαιολογήσει την «σφιχτή» πολιτική της έναντι της χώρας μας. Και ο Αλέξης, της πρόσφερε χείρα βοηθείας, χωρίς μάλιστα να είναι και αλήθεια το υποστηριζόμενο, αφού ο Γερμανός φορολογούμενος κερδίζει από το υστέρημα του Έλληνα.


Καλλισθένης ~ Voria.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου