Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αι μαλακίαι πλερώνονται ~ Και οι γονείς θα ευθύνονται για τις ζημιές στα σχολεία!



Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων και στην Ήπειρο, με τους μαθητές να αντιδρούν στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και στη γενικότερη απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Σε όσα σχολεία σημειώθηκαν φθορές από τις καταλήψεις, το Υπουργείο είναι ξεκάθαρο, αφού σε εγκύκλιο τονίζει, ότι τις ζημιές θα πληρώνουν οι δράστες ή οι γονείς και οι κηδεμόνες τους,...
 αν αυτοί είναι ανήλικοι! Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε πολλά σχολεία που υπήρξαν φθορές, έχουν κατατεθεί μηνύσεις.



ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ…

Στην ίδια εγκύκλιο, το Υπουργείο αναφέρει ότι μέσα σε τρεις μήνες θα πρέπει να γίνεται η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που έχουν χαθεί στα σχολεία, λόγω των καταλήψεων. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, ότι θα γίνουν μαθήματα Σαββατοκύριακα και αργίες, όπως είχε προειδοποιήσει τους μαθητές το Υπουργείο.

Ειδικότερα, στα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες η αναπλήρωση εξασφαλίζεται με περικοπή περιπάτων και εκδρομών, περιορισμό των εργασίμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και αξιοποίηση των σχολικών εορτών! Σε περίπτωση που η διδακτική ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους, προστίθενται διδακτικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ημερησίου προγράμματος.



ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ…

Στο μεταξύ, αναβρασμός επικρατεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού οι δάσκαλοι και στην περιοχή μας θα ξεκινήσουν από σήμερα γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική.

Όπως τόνισε χθες ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, που θα συμμετέχει στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου, από τη Δευτέρα οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις γραφείων εκπαίδευσης!

Χθες, καθηγητές και μαθητές πραγματοποίησαν ένα ακόμη Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ από όλους τονίστηκε ο κίνδυνος να κλείσουν τα Δημοτικά Σχολεία ακόμη και μετά την απεργία της επόμενης εβδομάδας!



ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ…

Παράλληλα, σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας καταφέρεται εναντίον των δηλώσεων (στο Mega) της Φώφης Γεννηματά, Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, ότι οι Φορείς του Ελληνισμού κατασπατάλησαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού σε σχέση με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

«Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όπως οι Κοινότητες και οι Ομοσπονδίες τους στη Γερμανία δεν έλαβαν ποτέ ούτε ένα ευρώ για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Τα σχετικά κονδύλια διαχειρίστηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου, του οποίου προΐσταται η κυρία Γεννηματά. Καλούμε την Υπουργό να κατονομάσει αυτούς οι οποίοι κατά την εκτίμησή της ελέγχονται για οικονομικές ατασθαλίες και να τους στείλει στον Εισαγγελέα, αντί να σπιλώνει τις οργανώσεις των αποδήμων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας καλεί την Φώφη Γεννηματά «να παραιτηθεί από την λασπολογία κατά των αποδήμων και τη νοοτροπία του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», και να προσέλθει σε δημόσιο διάλογο έστω την ύστατη στιγμή».

proinoslogos.gr



Ανάληψη ευθύνης για τον βανδαλισμό σχολείου - Ζωγράφου

Λιγα λογια για τον βανδαλισμο του σχολειου μας...

Δεν περιμενουμε την κοινωνια να εξεγερθει. Δεν περιμενουμε τους υποταγμενους μικροαστους να ''ξεσηκωθουν'' επειδη τους κοβουν τον μισθο και τα επιδοματα τους.Αποφασιζουμε να δρασουμε στο εδω και στο τωρα με καθε μεσο εναντια στη συγχρονη βαρβαροτητα.Εχουμε ως στοχο την καταστροφη αυτου του σαπιου κοσμου.

Γι αυτο λοιπον αποφασισαμε να επιτεθουμε λυσσαλεα στον χωρο ο οποιος μας φυλακιζει καθημερινα και εχει ως ρολο την κατασκευη υπηκοων στο καθεστως: το σχολειο μας . Στον χωρο αυτο ερχομαστε καθημερινα σε αναμετρηση με τους καθηγητες-τσιρακια της εξουσιας και τους υποταγμενους συμμαθητες μας και θεωρουμε οτι βρισκομαστε σε διαρκη πολεμο.Πριν λιγες μερες αποφασισαμε να οξυνουμε αυτο τον πολεμο και επιτεθηκαμε με αγριοτητα στο σχολειο και επιχειρησαμε να το κατεδαφισουμε κρινοντας αυτη την πραξη ως απελευθερωτικη και επαναστατικη . Προκαλεσαμε πολλες ζημιες σε ολο τον χωρο του σχολειου προσπαθωντας να συντριψουμε απο τα θεμελια αυτον τον εξουσιαστικο θεσμο.

Η δραση αυτη εγινε στα πλαισια του επαναστατικου ανταρτοπολεμου που μαινεται συνεχως.

Κλεινουμε το ματι στο καλεσμα της Ε.Ο. Συνομωσια Πυρηνων της Φωτιας και τοποθετουμαστε ως κομματι της ΑΤΥΠΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ /FAI - ΦΡΑΞΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Χαιρετιζουμε ολους τους ενοπλους ανταρτες
ΑΣ ΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου