Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Δίκτυο τυφλών υπέρ της ρατσιστικής βίας κατά των Ελλήνων +Βίντεο ~ Αντιρατσιστής


Το πρώτο Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (πίπες μπλε).

Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας ξεκίνησε πιλοτικά την 1η Οκτωβρίου τη συστηματική καταγραφή πράξεων βίας με ρατσιστικό κίνητρο (υπόψιν ότι γι'αυτούς, ρατσιστές είναι μόνο οι Έλληνες, -τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που μπούκαραν στη χώρα είναι μπουμπούκια που ανθίζουν), και χρησιμοποιεί κοινή Φόρμα...
 Καταγραφής Ρατσιστικού Περιστατικού με στόχο να προκύπτουν σαφείς και ολοκληρωμένες κατά το δυνατόν ενδείξεις για τις ποσοτικές και ποιοτικές τάσεις της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα.

Η δημιουργία του Δικτύου φιλοδοξεί να καλύψει το κενό της απουσίας ενός επίσημου και αποτελεσματικού συστήματος καταγραφής των περιστατικών ρατσιστικής βίας, καθώς επίσης και την ανάγκη διασύνδεσης των φορέων οι οποίοι καταγράφουν με δική τους πρωτοβουλία τα περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Το Δίκτυο θα λειτουργήσει πιλοτικά μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011. Στις αρχές του 2012 θα ανακοινώσει τα πρώτα συμπεράσματα για τις τάσεις της ρατσιστικής βίας, με σκοπό την αποτύπωση του φαινομένου στις πραγματικές του διαστάσεις και τη διατύπωση προτάσεων τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και της αντιμετώπισης από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

Στο Δίκτυο μετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς όπως το Αίτημα, οι Γιατροί του Κόσμου, η Διεθνής Αμνηστία, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, το Κέντρο Ημέρας «Βαβέλ», η ΜETAδραση, το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών και η PRAKSIS.

Το Δίκτυο είναι ανοιχτό σε όλες τις οργανώσεις και φορείς που, παρέχοντας νομικές, ιατρικές, κοινωνικές ή άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες, έρχονται σε επαφή με θύματα ρατσιστικής βίας. Καλούνται όλες οι οργανώσεις που θέλουν να γίνουν μέλη του Δικτύου να επικοινωνήσουν με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ή με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου