Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Rapid Scan & ουρές στο super market... γιοκ

 
Σαρωτής καταργεί την ουρά στο σουπερμάρκετ! ~ «Διαβάζει» αυτόματα μέχρι 100 προϊόντα το λεπτό, χωρίς να χρειάζεται βοήθεια από ταμία.
 
Πόσες φορές δεν έχει δοκιμαστεί η υπομονή μας, σε μια ατελείωτη ουρά στο σουπερμάρκετ; Τέλος στον εφιάλτη της μεγάλης αναμονής και της ορθοστασίας έρχεται να φέρει ο σαρωτής «θαύμα» Rapid Scan, o οποίος χάρη στην αυτόματη σάρωση των προϊόντων στο ταμείο καταργεί κάθε μορφή ταλαιπωρίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Asda - όπου και δοκιμάζεται τώρα ο Rapid Scan - ο καινοτόμος σαρωτής είναι σε θέση να «διαβάζει» τη συσκευασία των προϊόντων από διαφορετικές οπτικές γωνίες καθώς αυτά περνούν επάνω στην κυλιόμενη ζώνη του ταμείου. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και δεν χρειάζεται τη βοήθεια της ταμίας προκειμένου να σκανάρει επιτυχώς τον απαιτούμενο γραμμικό κώδικα (barcode).


«Βουρ» στη… σακούλα

Ο Rapid Scan, μπορεί να σαρώσει περίπου 100 προϊόντα το λεπτό, γεγονός που μειώνει δραματικά τον χρόνο έως ότου περάσουν τα ψώνια από το ταμείο και εκδοθεί ο λογαριασμός.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το οπτικό πεδίο του σαρωτή-«αστραπή» φτάνει τις 360 μοίρες σε αντίθεση με το λέιζερ που χρησιμοποιούν οι ταμίες, το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί στη σωστή θέση για την επιτυχή σάρωση του barcode. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι o Rapid Scan είναι σε θέση να «διαβάσει» επιτυχώς τους γραμμικούς κώδικες των προϊόντων, παρά τη θέση τους επάνω στην κυλιόμενη ζώνη.

Παρά την ταχύτητα υπηρεσία ωστόσο, δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν τα σουπερμάρκετ Asda, έδειξε ότι το 60% των καταναλωτών προτιμούν τα «επανδρωμένα» ταμεία λόγω της ασφάλειας που αποπνέουν αυτά, ειδικά στην περίπτωση των μεγάλων υποκαταστημάτων.

Ειρήνη Βενιού


Χάρη στο οπτικό πεδίο 360 μοιρών, ο Rapid Scan σαρώνει τον γραμμικό κώδικα των προΐόντων, όπως και είναι αυτά τοποθετημένα επάνω στην κυλιόμενη ζώνη του ταμείου


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το σύστημα πως αναγνωρίζει αν ένα προϊόν αξίζει όσο γράφει το barcode. Αν δηλαδή κάποιος πελάτης κολλήσει επάνω στη συσκευασία ένα barcode που αντιστοιχεί σε μικρότερη τιμή, πως θα γίνει αντιληπτό αυτό;

Δημοσίευση σχολίου